ÖFF om beslutet att gĂ„ emot FHM: "Inte lĂ€ge öppna upp"

Klartecken för ungdomsmatcher utomhus – men östgötafotbollen, och flera andra distrikt, vĂ€ljer att behĂ„lla de hĂ„rdare rekommendationerna.

Carro PhalĂ©n pĂ„ Östergötlands fotbollförbund.

Carro PhalĂ©n pĂ„ Östergötlands fotbollförbund.

Foto: Montage

Fotboll2021-04-29 14:44

– SĂ„ klart ett trĂ„kigt beslut att behöva fatta eftersom matchspel Ă€r mycket efterlĂ€ngtat ute bland föreningarna. Men tyvĂ€rr fanns inga andra alternativ baserat pĂ„ det allvarliga smittlĂ€ge som vi befinner oss i, sĂ€ger Carro PhalĂ©n, som Ă€r tĂ€vlingsutvecklingskonsulent pĂ„ Östergötlands fotbollförbund.

Det var i onsdags som folkhĂ€lsomyndigheten gav besked om att det Ă„ter Ă€r Ă„ter tillĂ„tet för barn och unga födda 2002 eller senare att spela matcher och tĂ€vla utomhus. Men trots det vĂ€ljer nu bland andra ÖFF att vĂ€nta med att dra igĂ„ng seriespelet för barn och ungdomar.

Fortsatt Ă€r 22–23 maj möjligt startdatum.

"Smittspridningen Ă€r mycket hög i lĂ€net och mĂ„nga insjuknar i covid-19. SjukvĂ„rden Ă€r under stor press. Det Ă€r inte lĂ€ge att öppna upp för matchspel i den situation som vi tillsammans befinner oss i. Alla har ett egenansvar nĂ€r smittspridningen i lĂ€net Ă€r en av de högsta i landet", skriver ÖFF pĂ„ sin hemsida.

Carro Phalén sÀger ocksÄ:

– VĂ„r instĂ€llning har under hela pandemin varit folkhĂ€lsa först – fotboll sen. NĂ„got som vi verkligen bevisat med detta beslut. Vi lĂ€ngtar efter att kunna ge glĂ€djande besked och tillĂ„ta matchspel igen, men vi mĂ„ste ha stor respekt och fatta kloka beslut. Alla bĂ€r vi pĂ„ ett ansvar att vidta Ă„tgĂ€rder för att sĂ„ snart som möjligt kunna spela matcher igen.

Hur övriga idrotter i lÀnet vÀljer att göra varierar och i vissa fall saknas besked. Exempelvis har Svemo öppnat upp för motortÀvlingar för barn och ungdomar igen.

Ungdomsmatcher i Östergötland fĂ„r vĂ€nta.
Ungdomsmatcher i Östergötland fĂ„r vĂ€nta.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!