Nya siffror: Så är virusläget i regionen

Ytterligare en person med bekräftad covid-19 har avlidit i länet. Det rapporterade Region Östergötland på onsdagen.

Sammanlagt 31 personer med bekräftad covid-19-smitta vårdades på onsdagen på sjukhus i Östergötland.

Sammanlagt 31 personer med bekräftad covid-19-smitta vårdades på onsdagen på sjukhus i Östergötland.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Östergötland2020-06-24 12:36

De senaste siffrorna presenterades på eftermiddagen och visar att dödstalet i Östergötland nu har stigit till 230 personer.

Statistiken visar också att totalt 31 personer med bekräftad covid-19-smitta vårdades på länets sjukhus, och det är ungefär så situationen har sett ut de senaste dagarna. 24 av patienterna fanns på vårdavdelning medan 7 fick intensivvård.

Så här ser siffrorna ut för respektive sjukhus: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på onsdagen 12 personer på vårdavdelning och 4 fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 10 patienter på vårdavdelning och 3 på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades 2 personer på vårdavdelning.

Under tisdagen översteg antalet bekräftat covid-19-smittade 3 000 för första gången sedan utbrottet i våras, och på onsdagen rapporterade Region Östergötland att 3 084 personer har testat positivt för viruset. Samtidigt har 661 patienter skrivits ut från länets sjukhus.

Regionen har den senaste tiden noterat en ökad smittspridning bland unga, och tror att skolavslutningar och studentfiranden runt om i länet kan vara en förklaring.

– Tidigare var det mest personer som är 65 eller 70 plus som smittades, men nu ser vi att allt fler av de smittade är födda på 2000-talet. Det måste ha något samband med smittspridning vid sociala aktiviteter, som till exempel skolavslutningar och studenten, sa smittskyddsläkaren Jens Raffelsberger i en kommentar på tisdagseftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!