Mjölby kommun: Vi prioriterar trafiksäkerheten

Vi är glada att höra att vi har engagerade kommuninvånare som tycker att trafikfrågorna är viktiga. Det håller vi helt med om.

Insändare2021-05-22 09:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

Trafiksäkerhetsarbetet är ett prioriterat område för oss. Vi genomför årligen åtgärder för att öka trafiksäkerheten på kommunens gator.

På Skänningevägen, som är en av infartslederna till Mjölby, har kommunen under årens lopp genomfört flera trafiksäkerhetsåtgärder. Bland annat har vi sänkt hastighetsgränsen till 40 km/h där det tidigare var 50 km/h. 

Längs med hela sträckan finns en gång- och cykelbana, så gående och cyklister kan färdas säkert. Vid övergångsstället vid Egebyskolan finns ett så kallat blinkande övergångsställe, och vid Skogssjön finns refuger. Vi har även satt upp skyltning som varnar för gående.

Skänningevägen är dock en infartsled och framkomligheten för trafiken är prioriterad. Därför är det i dagsläget inte aktuellt med några farthinder på sträckan.

Vår uppgift som väghållare är att lyssna på de synpunkter som kommer in till oss, det behöver ingen tvivla på. Det finns många olika sätt att kontakta oss, och man ska alltid känna att man har fått komma till tals. 

Det innebär dock inte att vi kan göra åtgärder på alla platser som vi får önskemål om. Vi måste alltid göra prioriteringar i vårt arbete. Vår prioritering är att genomföra insatser på de platser där det behövs som mest.

Behoven kommer alltid att styra var vi gör åtgärder. På det sättet förbättrar vi trafiksäkerheten så mycket som möjligt för så många som möjligt.