Mannen häktas efter dådet - "Förnekar försök till mord"

Han greps kort efter knivdådet i Kisa och anhölls senare samma kväll. Nu står det klart att mannen i 25-årsåldern, från Kinda, häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Den misstänkta mannen häktas efter knivdådet i Kisa på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Den misstänkta mannen häktas efter knivdådet i Kisa på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Foto: Märta Svensson

Kisa2020-07-27 15:04

Det var på torsdagseftermiddagen, strax innan klockan 16.00, som en man gick till attack mot en livsmedelsbutik på Storgatan i Kisa. Butiksägaren blev knivskuren längs underarmen, fördes till Universitetssjukhuset i Linköping men kunde tämligen omgående återvända hem. Under måndagen bekräftade den ansvariga åklagaren Erik Gunneland Dahlbäck att häktningsförhandlingar skulle påbörjas någon gång under dagen. Nu är förhandlingarna avslutade.

– Den misstänkta mannen är häktad och åklagaren har till den 10:e augusti på sig att väcka åtal, meddelade kansliet på Åklagarkammaren i Linköping strax efter lunchtid på måndagen.

undefined
Förundersökningsledaren Malin Axelsson tar nu över ansvaret för utredningen. "Ska analysera beslag och spår", berättar åklagaren.

Efter häktningsförhandlingarna var det åklagaren Malin Axelsson som tog över ansvaret som förundersökningsledare.

– Vi ansåg att bevisläget för det här brottet var sådant att det rådde sannolika skäl. Nu delade tingsrätten den bedömningen och beslutade att häkta honom, konstaterar Axelsson och fortsätter:

– Vi går nu vidare genom att gå igenom vad som har gjorts i utredningen och vad vi behöver göra framåt. Det är en hel det utredningsåtgärder som återstår. Bland annat ska vi hålla förhör och analysera en rad beslag och spår som vi har fått in.

Kan ni säga något om mannens motiv till attacken?

– Det är för tidigt än. Det är en av sakerna som vi håller på att utreda.

Den misstänkta mannen, hemmahörande i Kinda, kommer att hållas frihetsberövad till dess att åtalsbeslut fattas. Den som försvarar honom under rättsprocessen är advokaten Pierre Frennesson.

– Det enda jag kan säga är att han förnekar försök till mord, förklarar försvarsadvokaten efter häktningsbeslutet.

Vad ska det ha rört sig om istället?

– Det är ingenting som jag vill gå in på eller kan kommentera i det här läget.

Är din klient dömd för något brott tidigare?

– Det kan jag inte heller gå in på tyvärr.

Karta: Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!