Många anmälningar om nyårssmällare

Många östgötar har anmält missbruk av nyårsraketer och smällare till polisen under onsdagskvällen.

Polisen i Östergötland har fått ta emot många samtal om nyårsraketer och smällare.

Polisen i Östergötland har fått ta emot många samtal om nyårsraketer och smällare.

Foto: Arkiv

Östergötlands län2020-12-30 21:12

– Det har regnat in anmälningar från allmänheten och vi har åkt på många larm, berättar Daniel Söderqvist, presstalesperson hos polisen region öst.

Skjutanden har inletts flera dagar före nyårsafton och många har störts och blivit mäkta upprörda över smällarna. Inte minst har djurägare reagerat starkt.

Men trots varningar och vädjanden verkar inte okynnessmällandet ha avtagit.

– Jag sitter, förutom med Östergötland, även med Småland och min känsla är att det är ännu värre där borta, fortsätter Daniel Söderqvist.

Vid 19.15-tiden skadades en kvinna i Jönköping svårt efter att ha blivit träffad av en raket i ansiktet. Hon fördes i ambulans till sjukhus och hennes tillstånd är än så länge okänt.

En polispatrull har varit på plats för säkra spår och för att samla vittnesuppgifter. En anmälan om misshandel är upprättad.

– Jag vill vara tydlig med att understryka att personer under 18 år under inga omständigheter får använda raketer eller smällare, säger Daniel Söderqvist.

Hittills finns det inga rapporter om att någon östgöte skadats av raketer de senaste dagarna och även om polisen försökt att vara synlig så har ingen person omhändertagits för brott mot fyrverkerilagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!