Låt växthusen leva – rädda trädgårdshandeln

Alla Linköpingsbor har säkert ett förhållande till Trädgårdsföreningen.

Det bästa med Trädgårdsföreningen är den fantastiska Linköpings Trädgårdshandel, tycker insändarskribenten.

Det bästa med Trädgårdsföreningen är den fantastiska Linköpings Trädgårdshandel, tycker insändarskribenten.

Foto: Pelle Johansson/arkiv

Insändare2021-05-27 10:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av nyhetsartikeln  ”Personaloro vid Linköpings trädgårdshandel” (15/4).

Mitt började med att jag följde med min mormor på 1960-talet till växthuset för att handla blommor. Jag minns den varma, fuktiga luften därinne full av underbara dofter och ljuset som silade in genom glastaket. Jag minns också cementkaret med guldfiskar, vilka jag hälsade på varje gång.

När min egen familj flyttade tillbaka till Linköping 1981, efter några år på annan ort, var Trädgårdsföreningen den bästa platsen att vara på med våra barn på helgerna. Det jag dock saknade under en period var en fungerande trädgårdshandel och en servering med toaletter att kunna gå in i med barnen.

Vår äldsta dotter bodde några år från 2012 och framåt med sin familj i ett hyreshus vid parken. Det var underbart att bara kunna gå ut med barnbarnen och vara direkt på lekplatsen och i det gröna. 

Min mamma och moster, 95 respektive 97 år, bor på var sin sida om parken. De promenerar dit varje dag och möts där för att prata, fika och träffa vänner. 

Just nu är Trädgårdsföreningen helt underbar. Den sköts av engagerade medarbetare på Thormans som är vänliga och tillmötesgående och bemöter barn på ett respektfullt sätt. Tropikhusets restaurang är härlig att besöka för den unika miljön, den serviceinriktade personalen, den goda vällagade maten och det hemgjorda fikabrödet och glassen.

Och det bästa av allt är den fantastiska Linköpings Trädgårdshandel med sitt breda utbud av växter och tillbehör och med en trevlig, engagerad och kunnig personal. De har det smakfullt, vackert och välordnat både utomhus och interiört alla årstider. Söndagar och måndagar, när det är stängt, är lite tristare och gråare dagar, tycker jag. 

Trädgårdshandeln och Tropikhuset berikar varandra. När man sitter i Tropikhuset ser man in till de vackra växterna i Trädgårdshandeln och man vill alltid ta en tur in dit för att handla med sig något hem, eller bara för att titta på och njuta av allt det vackra. När man går runt där träffar man nästan alltid på vänner att prata med och går därifrån berikad, glad och nöjd. 

Kommunens enhet för park och natur behöver få till en dialog med nuvarande trädgårdshandel för ett förnyat avtal.

 Låt växthusen leva!