Kaos i träningsmatch – spelare till akuten

Trots starka rekommendationer från fotbollsförbundet att inte spela några matcher möttes två lokala division 6-lag förra helgen. Och det blev kaosscener där en spelare fick föras till sjukhus, enligt Vimmerby Tidning.

Det blev rejält stökigt under en träningsmatch förra helgen.

Det blev rejält stökigt under en träningsmatch förra helgen.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2020-05-11 15:55

Sedan flera veckor tillbaka är riktlinjerna från Svenska fotbollsförbundet, som Östergötlands fotbollsförbund följer, att inga seniorfotbollsmatcher ska spelas under rådande coranpandemi.
Trots det spelade Hägerstad och Stjärnorp, som båda ska spela i division 6 mellersta när säsongen drar igång, en träningsmatch förra helgen.
Och det blev kaosscener i andra halvlek, rapporterar Vimmerby Tidning.
Enligt Jesper Wahlström, tränare i Hägerstad, ska en motståndarspelare delat ut ett knytnävsslag mot en spelare i Hägerstad. 
– Det var en duell där vår spelare blev av med bollen och sedan jagade efter. Då stannade deras spelare helt plötsligt upp, vände sig om och delade ut en kanonsmäll. Det började blöda riktigt rejält och vi fick köra honom till akuten, sa Jesper Wahlström till Vimmerby Tidning.
 

Stjärnorps tränare Kim Blom har nu gett sin version av händelsen: 
– Jag uppfattar det inte som att vår spelare vänder sig om och slår till. Det är mer att han drar upp armen bakom sig och slänger ut den. Jag vet inte om näven är knuten men den tar ansiktet och det börjar blöda under ögat på Hägerstadspelaren. Tyvärr så brinner det till för vår spelare, säger Kim Blom och fortsätter:
– Samtidigt är det han gör helt oförsvarligt och jag vill inte på något sätt försvara det, säger han till Vimmerby Tidning. 
 

Enligt Blom har spelaren tagit händelsen hårt. 
– Han är självklart ångerfull och säger nu att han ska sluta med fotbollen. Han har själv ringt upp Hägerstads spelare för att be om ursäkt. Vi har även kollat läget med Jesper (Wahlström) och vi vill inte ha något ont mellan oss.

ÖFF har reagerat på att matchen spelades och har skickat mejl till föreningarna. 
– Ja, vi har fått mejl av förbundet om att vi absolut inte får spela några matcher. Jag tycker att det är jättetråkigt men det är bara att ta det för vad det är. Det är en unik situation, säger Kim Blom till Vimmerby Tidning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!