Jag kunde lika gärna köpt ett hus bredvid E4

Våren 2020 flyttade jag till Mjölby. Jag såg fram emot att få komma till ett eget hus i ett lugnt område och kunna njuta av en fin trädgård.

Att flytta till Skänningevägen i Mjölby var mitt livs misstag, skriver insändarskribenten.

Att flytta till Skänningevägen i Mjölby var mitt livs misstag, skriver insändarskribenten.

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Insändare2021-05-22 09:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bor på Skänningevägen. Att flytta dit var mitt livs misstag. Jag kunde lika gärna köpt ett hus bredvid E4.

Efter att ha pratat med grannar och omkringboende så har jag förstått att man försökt att påverka kommunen under många, många år att göra någonting åt de höga hastigheter och långtradare som dagligen passar i betydligt högre farter än de 40 km/h som gäller där jag bor.

När det gäller att försöka påverka en hastighetssättning, inom Mjölby kommun är det större chans att skrapa fram 1 miljon på Triss än att försöka få gehör hos kommunen. 

Jag har förstått att man sagt nej till att göra färgmarkering på vägen, trafikkameror eller ändra om skyltning eller på andra sätt påverka trafikmiljön på något sätt. Istället hänvisar man till polisen. Underbart att ha en annan myndighet att hänvisa till som ska lösa kommunens problem. 

Eller så lägger man ansvaret på trafikanterna. Kort sagt man lägger ansvar på alla andra hellre än att agera själva. 

Jag tänker att om man väljer ett yrke som kommunal tjänsteman eller väljer att bli politiker, är det då inte själva uppdraget att lyssna på medborgarna i kommunen. Det är vi som betalar skatt, och om vi inte fanns så hade ni inget arbete att gå till varje dag, i varjefall inte på Mjölby kommun. 

Mer än var tredje bilist kör för fort i tätort, framförallt på gator med hastighetsbegränsning 40 kilometer i timmen. Sämst är det på genomfartsgator i villa och i ytterområden. Men det finns sätt att få ner hastigheten om man vill.

Det är inte polisens ansvar och inte de enskilda trafikanternas heller – det är ert ansvar Mjölby kommun. Det är dags att ta tag i dessa problem nu och inte bara komma med undanflykter.

Skänningevägen, Mjölby.
Skänningevägen, Mjölby.