Ingen utomhuspadel på de gamla tennisbanorna

Det blir ingen utomhuspadel på tomten på Ramstadgatan där det tidigare spelats tennis. Grannarnas synkpunkter avgjorde.

Nej, det blir inga padelbanor här.I stället föreslås att området ska göras i ordning till en park.

Nej, det blir inga padelbanor här.I stället föreslås att området ska göras i ordning till en park.

Foto: Sune Johansson

Mjölby kommun2021-02-11 19:00

Vi har tidigare skrivit om att Mjölby kommun ska göra smärre förändringar av detaljplanen för området norr om Dackeskolan där de övergivna tennisbanorna ligger. Marken är idag planlagd som allmän plats park och får inte bebyggas och inte heller arrenderas ut. Så när en intressent ville arrendera området för att anlägga banor för utomhuspadel på platsen var detaljplanen tvungen att ändras till kvartersmark.

Under hösten har grannar fått komma in med synpunkter på planförslaget. Flera grannar framförde då bland annat att de under den tidigare tennisverksamheten upplevt störningar av olika slag i form av "såväl slag, stönande och svordomar". De vill därför att marken ska fortsätta att vara planlagd som park och göras i ordning som park.

Byggnads- och räddningsnämnden har lyssnat på synpunkterna och avbrutit planarbetet för denna del. Skälet är att de övergivna tennisbanorna, liksom de föreslagna padelbanorna, ligger väldigt nära bostäder. Nämnden menar att det knappast hade varit troligt att kommunen skulle tillåta en helt ny idrottsanläggning så nära bostäder inom ramen för en helt ny detaljplan.

Marken kommer tillsvidare fortsätta att vara planlagd som park. Nämnden tycker att det vore önskvärt att markområdet återställs tills vidare. På sikt kommer förrådsverksamheten på Ramstadgatan att organiseras om och då kan det bli aktuellt med en större helhetsmässig översyn av ett större område. Då kan även parkområdet komma att beröras.

Karta: Ramstadgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!