IFK-stjärnan om kompismötet: "´Få honom ur balans"

Möte med klubben i hans hjärta – och bäste vännen. "Jag försöker hetsa honom för att få honom ur balans inför matchen", säger IFK Norrköpings Sead Haksabanovic inför kompismötet på Platinumcars arena söndag eftermiddag.

Kompismötet. Sead Haksabanovic ser fram mot duellerna med Halmstad-backen och bästisen Edvin Kurtulus.

Kompismötet. Sead Haksabanovic ser fram mot duellerna med Halmstad-backen och bästisen Edvin Kurtulus.

Foto: Bildbyrån

Norrköping2021-04-25 09:17

Det är Halmstads högerback Edvin Kurtulus, 21, landslagsman för Kosovo, som IFK-anfallaren snackar om i en intervju med Hallandsposten.

– Det är kul så klart. Vi har mötts miljontals gånger på skoj och vi snackar dagligen. Vi kommer båda gå ut och göra det som krävs, säger han till tidningen.

Sead Haksabanovic kallar det vänskaplig hets.

– Det är klart det blir hets. Han är som en broder för mig. Jag gör det mest för att få honom ur balans inför matchen, säger han vidare till HP.

För Halmstad-killen, som debuterade i allsvenskan för Halmstad BK redan som 15-åring mot just IFK Norrköping, blir söndagens match mycket speciell, och fylld av känslor. 

– Spelade där i nästan tio år och där har jag hjärtat, sa han till Sporten i veckan.

Han har mött HBK vid endast ett tillfälle efter flytten, i en cupmatch. Där vann "Peking" med 1–0.

– Det är speciellt så klart. Det var lite konstigt när vi mötte dem i Svenska cupen och jag tror att det kommer kännas konstigt igen, men det blir kul, säger Sead Haksabanovic til Hallandsposten.

Uppgifter om att ett antal klubbar ska spionera på IFK-anfallaren, som köptes loss från West Ham för drygt 25 miljoner kronor förra året, fortsätter att florera. Bland dem som nämnts finns italienska storklubbarna Roma och Atalanta samt belgiska Club Brügge.

– Just nu är mitt fokus hundra procent på Norrköping. Jag spelar här och det fansen och Norrköping gjort för mig, tagit mig till sig när det gick dåligt i livet och i fotbollen för mig, det är jag väldigt tacksam över. Att ge allt jag har för dem är det minsta jag kan göra, sa han i större intervju med Sporten för ett par veckor sedan.

Den montenegrinske landslagsmannen väntar på sitt första mål i 2021 års allsvenska. I fjol behövde han bara tre (!) minuter i premiären mot Kalmar FF. IFK jagar mot nykomlingen sin första seger i årets allsvenska efter en trög start med en poäng efter matcherna mot Sirius (1–1) och Djurgården (0–1).

– Vi kommer få jobba mot ett hårt arbetande lag och kommer försöka göra ett snabbt mål. Det kommer nog vara nyckeln om vi får in det, säger han till HP.

Här är Halmstads preliminära startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall – Marcus Antonsson, Sadat Karim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!