IFK-are spelade med bruten näsa

En liten minibragd gjordes lite i det dolda i dagens elitseriematch på K bygg arena. IFK Motalas libero spelade med bruten näsa.

IFK Motala åkte ut för ny elitseriematch, och en gjorde det med bruten näsa. Nummer 36 Nicklas Ögren trotsade smärtan efter att ha brutit näsan på träning i veckan.

IFK Motala åkte ut för ny elitseriematch, och en gjorde det med bruten näsa. Nummer 36 Nicklas Ögren trotsade smärtan efter att ha brutit näsan på träning i veckan.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2020-12-05 21:50

– Vissa sade okej till att spela och vissa avrådde. Det handlar om att hantera smärta, säger Nicklas Ögren efter IFK:s förlust med 1-2 mot Västerås SK.

Det var på träningen i torsdags som Ögren bröt näsan i en olyckshändelse. Han spenderade sedan hela fredagen för att leta tid hos någon som kunde knäcka tillbaka den, men hittade det inte. Men Ögren, Finspångsgrabben, valde att spela med sned näsa ändå, och med galler. Det har han aldrig gjort som vuxen förut. Men galler krävs för spelare med sned näsa.

Hur mår du nu efter matchen?

– Jag tog värktabletter före matchen och det gjorde lite ondare än vanligt. Man är känsligare, men samtidigt är det adrenalin. Det gick bra.

Vad säger du om insatsen för laget?

– Insatsen är bra, vi är bara inte kliniska framåt. Sedan vet jag inte vad det beror på, om det är hur anfallen byggs upp eller hur de avslutas, säger Nicklas Ögren.

På måndag förmiddag ska Ögren knäcka tillbaka näsan i Linköping. Efter det vet han om han kan spela på onsdag mot AIK borta i Gubbängen. Det är nästa elitseriematch för IFK Motala. 

– Jag är dålig på näsor. Jag har aldrig varit skadad där tidigare, säger IFK-liberon.

I IFK Motalas lag spelade för några år sedan Patrik Spångberg en match med bruten näsa.

När det gäller IFK Motala är laget efter helgens matcher på elfte plats med två poäng på fem matcher. Utanför slutspel just nu. Guldsatsande AIK är obesegrat och tabelltrea och vann på lördagen med 6-3 borta mot Sirius.

Karta: K Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!