Annons

HSB erbjuder ett hem med trygghet i fokus

Med trygghet, trivsel och erfarenhet kan HSB bidra till att sina hyresgäster får den goda känslan av att komma hem. — Kunden letar efter en lägenhet – men vi ger dig så mycket mer, berättar Lena Hellman.

Linköping 19 maj 2021 11:12
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti. Läs mer på www.hsb.se/ostergotland/bospar 

När Lena Hellman började arbeta på HSB Östergötland förvaltade de ungefär 550 hyreslägenheter. Nu, sexton år senare, är de uppe i omkring 1400 lägenheter och har inga planer på att sluta växa. 

— Vi vet att det finns en efterfrågan på hyresrätter. Idag har vi ett lägenhetsbestånd som täcker hela den region som vi är verksamma i. Vi erbjuder bostäder till våra medlemmar och bosparare inom hela vårt verksamhetsområde, berättar Lena. 

Med en målgrupp som sträcker sig från unga vuxna som letar efter sitt första egna boende, till den äldre generationen som inte längre orkar med sitt nuvarande boende och önskar något enklare, kan HSB stolt erbjuda bostäder för livets alla faser. 

— Många har vuxit upp med HSB. Vi har hyresgäster som bott hos oss i över femtio år. När man valt att hyra sitt hem hos oss så är man nöjd och trygg - oavsett vilken upplåtelseform man väljer. Vi är omtänksamma och engagerade i våra boende och finns där när de behöver oss, menar Lena.

Martin Evaldsdottra flyttade från Motala till Linköping 2010 för att studera, och efter att ha varit tillbaka i Motala en sväng har han sedan 2017 bott i en av HSB:s hyreslägenheter i Linköping. Med hjälp av sina bosparpoäng fick Martin en tvåa i centrala Linköping. 

— Idag bor jag tillsammans med min fru och våra två katter, och vi trivs alla väldigt bra med både lägenheten och området. Vi har både balkong och terrass, en matvarubutik på bottenplan och gångavstånd till centrum, berättar Martin och fortsätter: 

— Vi uppskattar verkligen möjligheten att snabbt och smidigt kunna få hjälp med felanmälningar om något i lägenheten skulle gå sönder. Det ger en trygghet att veta att det alltid finns någon att vända sig till och att vi inte enbart behöver förlita oss på oss själva. 

Genom att bo i en av HSB:s hyresrätter får du automatiskt en trygghet om något oväntat skulle ske. I en hyresrätt kan du få hjälp med reparationer och att sköta om lägenheten. Vid trista överraskningar som en läckande kran eller trasig diskmaskin kan du som hyresgäst lyfta luren och snabbt få hjälp av fastighetsägaren. 

— Du som kund letar efter en lägenhet – men vi ger dig så mycket mer. Vi erbjuder ett tryggt hem, utan bekymmer och där allt rullar på som det ska. Om något händer i din lägenhet hjälper vi dig att fixa det. Vi ser även till att utemiljön ser trevlig ut och att saker som snöröjning och gräsklippning sker regelbundet. Vi vill skapa trygga, hållbara och trivsamma bostadsområden helt enkelt, berättar Lena. 

Att bo i en hyresrätt ger en annan typ av frihet än om man är knuten till en bostadsrätt. På tre månader kan du lämna din lägenhet och flytta någon annanstans om livet kräver det. Detta är en fördel för många unga vuxna som väljer att flytta på grund av studier och arbete. 

— Hos oss bor man de åren man vill och så länge det passar i ens liv, sedan får man flytta vidare om man vill det. Om det så är två år eller femtio år man bor hos oss spelar ingen roll, man är alltid välkommen, menar Lena och fortsätter: 

— Vi på HSB vill stå för en trygghet och det viktigaste är att våra hyresgäster känner att vi bryr oss om dem och deras hem. När man bor oss hos är man en del av HSB-familjen – och vi är hyresvärden som verkligen bryr sig. 

Läs mer på: https://www.hsb.se/ostergotland/om-boende/hyresratt-i-ostergotland-och-sodra-narke/ 

Söker du en lägenhet?

HSB Östergötland erbjuder hyreslägenheter i Linköping, Motala, Mjölby, Vadstena och Askersund. Lägenheterna förmedlas i första hand till de som bosparar hos HSB, där bosparpoängen gäller i hela Sverige oavsett vilken region du tillhör. På HSB:s hemsida kan du ta del av de lägenheter som för tillfället finns lediga och anmäla ditt intresse. Du blir därefter kontaktad av HSB om din ansökan blir aktuell. 

HSB Östergötland jobbar aktivt med förbättring och satsar långsiktigt på sina lägenheter. Inför varje ny hyresgäst besiktas lägenheten och fräschas upp med det som kan behövas, till exempel målning eller tapetsering av väggar och byte av golv eller vitvaror. 

Vill du veta mer? 
Kontakta: 

HSB Östergötland 

Telefon: 010-442 40 00

Mejl: info.ostergotland@hsb.se 

Adress: Stationsgatan 12, Linköping

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Corren. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

HSB Östergötland
Annons
HSB Östergötland

Ta första steget in på bostadsmarknaden