GUIDE: Så följer du ditt lag under superlördagen

Släpp allt under lördagen och skicka allt ditt fokus åt sporten. Vi visar avgörandet i Åtvidabergs toppstrid, fortsätter med "Peking" som vill upp till Elitettan och kryddar med dubbla Ettan-matcher där blytunga poäng står på spel. Här är din Superlördag.

Norrköping 17 oktober 2020 09:15

Det finns goda skäl till soffläge från tidig eftermiddag och vidare in på kvällen. Under lördagen kan du som prenumerant följa hela sex direktsända matcher med start redan klockan 13:00 då avgörandet i division 2 södra Svealand kickas i gång. Alltsammans avslutas med att Sylvia krigar för viktiga poäng i toppstriden av Ettan Norra under kvällen. Däremellan hittar vi två glödheta fighter när IFK Norrköping ska säkra avancemang till Elitettan mot Uddevalla och Maif ska fortsätta kriga om viktiga poäng i botten av Ettan Södra. Och så rapporterar vi direkt från LFC och LHC:s matcher i vanlig ordning.

Det finns underhållning att ta del av kort och gott. Här är lördagstablån...

LIVE-TV 12:50: Åtvidabergs FF – Arameisk-Syrianska IF

– Det vankas slutomgång i division 2 södra Svealand och det är synnerligen tätt i toppen. ÅFF är tvåa och säkrar kvalplatsen vid seger – men är samtidigt ute efter mer. Om Assyriska tappar poäng hemma mot Rynninge står dörren till Ettan på vid gavel. Då räcker det med tre poäng hemma mot Arameisk-Syrianska. Se den rafflande avslutningen av herrtvåan på våra sajter. 

LÄS MER: Skyttekungen hoppfull inför ÅFF:s rysaravslutning

LÄS MER: Här är alla förutsättningar inför ÅFF:s toppstrid

LÄS MER: Här är motståndet för ÅFF – om det blir kval

LIVE-TV 12:55: Assyriska FF – Rynninge IK

– Assyriska har greppet om förstaplatsen och direktuppflyttning. Som prenumerant kan du följa Södertäljelagets möte med Rynninge IK som är högintressant för den glödheta toppstriden. 

LIVE-TV 12:55: BK Forward – Trosa-Vagnhärad SK

– Forward från Örebro är det lag i toppstriden som är helt beroende av andra resultat för att få en lyckad slutomgång. Om ÅFF eller Assyriska tappar poäng räcker en seger för Forward för att åtminstone lösa kval. Som prenumerant kan du också se detta möte som även det är högintressant för utgången av toppstriden i division 2 södra Svealand. 

LIVE-TV 13:55: Motala AIF – Eskilsminne IF

– Två raka förluster och bara en seger senaste tolv matcherna. Det är Maifs facit i Ettan Södra senaste tiden. Under lördagen inleder laget en period som med all säkerhet kommer vara avgörande för lagets chanser att klara sig kvar i Ettan. I en följd möter Motala nu en kvartett med lag i absoluta botten av serien. Eskilsminne, Karlskrona, Tvååker och Qviding. Att inleda denna period med tre poäng är snudd på ett måste om laget ska ha chansen att hänga kvar. 

LÄS MER: Viktig period börjar för Motala AIF

LÄS MER: Så hoppas Persson hålla Maif kvar i Ettan

LÄS MER: Vaktmästaren: "Vi klarar hela Ettan"

LIVE-TV 14:55: IFK Norrköping – IK Rössö Uddevalla

– IFK har slagläge i Elitettan-kvalet efter 2-0 på Rimnersvallen förra lördagen. På Östgötaporten är laget alltid starkt och det ska krävas något utöver det vanliga från gästerna från Uddevalla om man ska kunna stoppa IFK-tåget. Ett tåg som tuffat på som en ångvält genom division 1 från första minut. Se avgörandet på Östgötaporten. Ska IFK nå Elitettan för första gången någonsin? 

LÄS MER: Inget stoppar IFK – inte ens en brinnande mikrougn

LÄS MER: Landslagsmittfältaren om att återvända till IFK

LIVE-TV 16:55: IFK Haninge – IF Sylvia

– Det har varit en del turer fram och tillbaka i Ettan Norras toppstrid. Men nu är Sylvia en noslängd före Brommapojkarna och Haninge i kampen om kvalplatsen igen. Norrköpingslaget har slagläge om man får ett bra resultat med sig hem – ett kryss vore inte helt fel. Med ett fördelaktigt schema kvar med majoriteten av matcherna hemma på Östgötaporten (mestadels mot lag på under halvan också) så får Sylvias utgångsläge i toppen bedömas som bra. Matchen då? Haninge har läckt en del senaste två matcherna då man släppt in nio mål. Kan Sylvia utnyttja det? Det blir spännande att följa. 

LÄS MER: "Positiv stress" för Sylvia inför nytt toppmöte

LÄS MER: Bazi: "Snackar så jag kan få elva spelare emot mig"

Och vi liverapporterar i vanlig ordning i textform från...

15:00: Djurgårdens IF Linköpings FC 

– LFC har chansen att nå topp-3 vilket skulle betyda en plats i Champions League. Under lördagseftermiddagen väntar en tuff bortamatch mot Djurgården som du kan följa på sajten via vår liverapportering i textform. Du hittar liverapporteringen på sajten när matchen närmar sig avspark. 

LÄS MER: Stjärnan ger positivt besked till LFC

LÄS MER: LFC-stjärnan åter efter skadehelvetet: "En tuff resa"

18:00: Skellefteå AIK – Linköping HC

– Äntligen kom så LHC:s första trepoängare för säsongen i torsdags. Under lördagen väntar ny match I SHL då Skellefteå står för motståndet. Ska Linköping fixa en ny trepoängare in på kontot? Vi liverapporterar från matchen precis som vanligt. Du hittar rapporten på sajten när klockan närmar sig 18:00. 

LÄS MER: Franzéns långa väg tillbaka till ett vanligt liv

LÄS MER: LHC-forwarden förlänger kontraktet: "Kämpat för det"

LÄS MER: LHC-talangen redo för det stora lyftet: "Upp till mig"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

LFC rustar för nästa år: "Ser väldigt bra ut"

Norrköping

BILDER: Här är lyftet du missade – när du sov

Fotboll

Sverige till EM efter Schoughs drömmål

Linköping

Ny fräck stöld: Fick hjulen stulna

Fotboll

Idag släpper ÅFF kvalbiljetterna: "Kaos"

Visa fler