GUIDE: Så följer du ditt lag under superlördagen

Lördag betyder massor av godbitar från sportens värld på våra sajter. Vi bjuder på direktsänt toppmöte från damettan, högklassig fotboll från herrettan och mycket mer. Här finns allt du behöver veta.

Det finns mycket att ta del av på våra sajter under lördagen.

Det finns mycket att ta del av på våra sajter under lördagen.

Foto: Montage

Fotboll2020-08-29 09:00

Det finns en hel del sport att ta del av under lördagen. Under dagen kommer vi ha fyra livesända matcher tillgängliga på våra sajter – och liverapporterar förstås i textform i vanlig ordning när LFC möter Örebro borta i Damallsvenskan. 

Här är dagens guldkorn:

LIVE-TV 12:55: IFK Norrköping – Tyresö FF

– Kan något stoppa IFK Norrköpings damlag från att promenera hem seriesegern i damettan? Det skulle möjligen kunna vara Tyresö FF som efter fem omgångar finns i hack i häl på "Peking". Det skiljer bara tre poäng mellan de bägge topptippade lagen vilket gör matchen till en synnerligen viktig duell i kampen om en plats i Elitettan. Seriefinal, måstematch, nyckelmatch... Det finns flera etiketter att sätta på denna godbit som man förstås inte bör missa. 

LÄS MER: Måltjuven Holmberg gör sig redo för seriefinal

LÄS MER: Wiklander stortrivs i IFK: "Supernöjd med mitt beslut"

LIVE-TV 13:55: Motala AIF – FK Karlskrona

– Maif har slagläge hemma när tabelljumbon Karlskrona gästar Idrottsparken i Motala. Östgötarna har sannerligen växt in i Ettankostymen och har inte förlorat sen 11 juli. Hemma mot Karlskrona ska man förstås vara favoriter och det blir intressant att se om nykomlingen kan föra matchen och ta tre mycket viktiga poäng. 

LÄS MER: Bergman: "Det handlar om kvalitet i träningen"

LIVE-TV 13:55: Eskilsminne IF –  FC Linköping City

– Om de två andra östgötalagen i Ettan, Maif och Sylvia får sägas vara på gång, så är det lite tvärtom med City. Efter en imponerande seger hemma mot Landskrona tidigt i augusti har Linköping tre raka förluster – och har släppt in tio mål i dessa matcher. Ska man ha chansen att blanda sig i toppstriden framåt hösten så krävs det att man radar upp segrar. Notera att City kan ha flera nyförvärv med i truppen i matchen mot Eskilsminne. 

LÄS MER: Ryssarna ska hjälpa City uppåt: "Ska bevisa på planen"

LÄS MER: Klart: City värvar fyra nya spelare

LIVE-TV 15:55: Assyriska IF i Norrköping –  Åtvidabergs FF

– Årets enda lokalderby i division 2 – och det är mycket som står på spel. ÅFF har medvind efter två raka segrar där senaste triumfen mot Tyresö FF sticker ut lite extra. Nu ser man en ypperlig chans att haka på toppstriden på allvar men räkna med att Assyriska vill annat. Efter fyra raka förluster är revanschsuget stort hos Norrköpingslaget som har nyckelspelaren Hampus Lönn från start för första gången i år. Det är upplagt för en högintressant derbyduell!

LÄS MER: Nyckelspelaren startar när Assyriska söker trendbrott

LÄS MER: Han siktar på att spika igen i prestigederbyt

LÄS MER: Från gåfotboll med pappa till ålderman i ÅFF

Liverapportering 15:55: KIF Örebro - Linköpings FC

– LFC har tappat kontakten med tätduon FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg. Men man är i förarsätet i kampen om tredjeplatsen och står inför en tuff bortamatch mot ett formstarkt Örebro. Närkingarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och är alltid starka hemma på Behrn Arena. Vi rapporterar direkt från matchen i textform.

LÄS MER: Hurtig – om svåra beslutet: "Jag började tjuta direkt"

LÄS MER: "Att vi får betalt är vi väldigt nöjda med"

LÄS MER: Mardrömsbeskedet för LFC – och för nyförvärvet

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!