Grekisk klubb kan bli nästa anhalt för IFK-mittbacken

Kontraktet går ut och mycket har talat för att Filip Dagerstål kommer att spela någon annanstans än i IFK nästa år. Grekiska Olympiakos ska vara ett spår. "Jag har hört om deras intresse", säger han.

Filip Dagerstål.

Filip Dagerstål.

Foto: MAGNUS LEJHALL

Fotboll2020-12-07 15:56

Det lär hända en hel del i och runt IFK Norrköping den närmaste tiden. Flera kontrakt går ut och det är osäkert på många håll efter sjätteplatsen 2020.

En vars kontrakt går ut är Filip Dagerstål.

Mittbacken som har IFK som moderklubb har fortfarande inte förlängt med klubben och en hel del talar för att han kommer att lämna klubben. Enligt Sportexpressen är grekiska Olympiakos ett hett spår just nu.

Klubben ska, enligt tidningen, ha kollat på Dagerstål under säsongen, något som mittbacken själv också bekräftar.

– Jag har hört att Olympiakos varit här och tittat på mig. Sedan vet man i den här branschen att det är ganska långt från att någon tittar på en till att det händer något. Men absolut, jag har hört om deras intresse och det är en riktig storklubb. Det är klart att man tycker att det är kul när stora klubbar tittar på en, säger Dagerstål till tidningen.

– Det skulle absolut kunna vara ett bra steg. Det är ett lag som är i toppen i sin liga och man ska inte underskatta betydelsen av det. Det är ett bra lag i den ligan så det skulle jag kunna tänka mig.

Dagerstål säger att han mycket väl kan tänka sig en fortsättning i IFK om inget annat dyker upp, men att målet just nu är att hitta en ny utmaning.

– Som det ser ut just nu kommer jag vilja hitta något annat. Jag känner att jag har varit på den här nivån ganska länge och presterat ganska bra. Jag känner att det är läge att ta nästa steg i min utveckling. Mitt mål är att hitta något nytt och utvecklas ännu mer som spelare och människa.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!