Förstklassiga lärare och nollning att vara stolt över

Berzan, som det kallas i folkmun, har i 54 år bedrivit gymnasieverksamhet. Framtida läkare har skapats, nollningar har utförts och flera generationer har levt loppan.

Berzeliusskolan – Linköping bästa gymnasieskola, enligt insändarskribenten.

Berzeliusskolan – Linköping bästa gymnasieskola, enligt insändarskribenten.

Foto: Jeppe Gustafsson

Insändare2021-06-03 06:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi i Na18B har lärt oss allt från jonbindningar till kapitalism och tiden på Berzan kommer vi att sent glömma. Vi vågar påstå att Berzan är den bästa gymnasieskolan i Linköping och motiven till detta är flera.

 

För det första, har Berzan de bästa lärarna. På Berzan ligger fokuset på eleverna och lärarna visar djupt engagemang i sin undervisning. Elever kan fort märka när en lärare inte värdesätter lektionerna, men detta har inte varit fallet hos oss.

Lärare inom såväl fysik som tyska visar ett driv och intresse, som är sällsynt. Ett exempel på detta är att lärare från Berzan har publicerat forskning om gymnasieelevers förmåga till kritiskt förhållningssätt.

För det andra, har Berzan en trogen elevkår och studentkommitté. Skolan ska vara en plats för alla, vilket gör elevkåren central. På Berzan arbetar den aktivt för allas trivsel. Årligen anordnas flertalet event och viktiga dagar belyses, som till exempel filmfestivalen, förintelsens minnesdag och killergame.

Jämte elevkåren arbetar studentkommittén, som ser till att avgångselevernas sista år blir så minnesvärt som möjligt. De gör ett otroligt jobb och har trots omständigheterna sett till att studenten inte hamnar i skymundan. Elevkåren och studentkommitténs insats är unik.

Somliga kan dock hävda att Berzan fallerar gällande nollningen, som tar plats vid varje läsårsstart. Somliga hävdar att Berzans nollning är tråkigare än den vid andra gymnasieskolor och att betydelsen av alkohol vid en nollning är viktigare än att skapa en gemenskap inom klassen.

I flera år har nollningen varit en het fråga i vår stad. Ska den vara eller icke vara? Berzans nollning vill ändra på detta och har till exempel har blivit IQ-certifierade, tack vare sitt hängivna arbete för en alkohol- och drogfri nollning, vilket har bidragit till en stor gemenskap. 

Varje nollning kan både elever och föräldrar känna sig trygga, samtidigt som upplevelsen är oförglömlig. Vi är stolta över vår nollning och nolltoleransen mot alkohol och droger.

Avslutningsvis, grundas det inledande påståendet bland annat i lärarna, elevkåren och studentkommittén och i nollningen.

På Berzan får man förstklassig undervisning och en tid för livet. Man blir en del av något större. Berzan är således Linköpings bästa gymnasieskola.