Det gäller att hålla fast i att hålla avstånd

Jag hoppas ni kan hålla med om att vi måste hålla ihop för att hålla i och hålla ut.

Det gäller att hålla sig i styr, inte hålla på och hålla om.

Det gäller att hålla sig i styr, inte hålla på och hålla om.

Foto: Patrik Lundin / SvD / TT

Insändare2021-02-16 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Absolut inte hålla på att hålla om. Nej, där får vi hålla styr på oss, hålla igen och bara hålla av. Visst kan man undra var vår gamla vardag kan hålla hus men den frågan är nog bäst att hålla borta, hålla sig aktiv och hålla ångan uppe.

Med hemmajobbet är det svårt att hålla isär arbete och fritid men man får hålla efter sig och se till att hålla tiderna för att hålla färgen. Visst kan det vara svårt att hålla käft och hålla inne med vad man tycker om pandemin men då får man hålla kontakt med likasinnade och hålla rådslag.

För att hålla nere antalet smittade måste vi hålla koll och hålla samman. Vi måste hålla emot och hålla upp med att hålla hov med vänner och bekanta och hålla fast vid att hålla avstånd. Nu behöver man åtminstone inte hålla in magen på bussen men ha munskydd för att hålla för luftvägarna och hålla ute viruset. Kort sagt, hålla masken. Ingen får hålla från sig det faktum att vi måste hålla stånd, man som kvinna. Hålla andan hjälper föga.

Man ska för att hålla måttet, hålla huvudet kallt, hålla uppsikt, hålla distans och hålla undan från potentiella smittorisker. Vi måste hålla fritt framför egen dörr och hålla tätt bakåt. Sjunga ska man inte göra offentligt utan hålla tand för tunga och hålla truten. Har man någon att hålla kär ska man inte hålla handen. (Om den inte är vältvättad eller nyspritad.)

Och tänk att ändå kan vi hålla igång och hålla grytan kokande! Så visst ska vi hålla fanan högt och hålla modet uppe. I sinom tid får vi hålla låda i fikarummen på våra arbetsplatser.

Slutligen vill jag hålla fram att denna text kunde jag inte hålla tillbaka