Det fruktansvärda borde inte ha hänt

Corren har föredömligt berättat om omständigheterna som berör mordet på Sanije vid Linköpingsresecentrum.

44-åriga Sanije mördades på resecentrum i Linköping när hon var på väg till ett möte som socialtjänsten hade arrangerat.

44-åriga Sanije mördades på resecentrum i Linköping när hon var på väg till ett möte som socialtjänsten hade arrangerat.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2021-05-22 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är fruktansvärt att det kunde hända för det borde inte hänt om de sociala myndigheterna gjort sitt jobb vilket de uppenbarligen inte gjort.

Det skedda ska enligt uppgift undersökas för att hitta brister i ärendets hantering. Det är bara att hoppas att man går till botten och inte försöker gömma fakta eller skydda ansvariga. Man blir häpen när man läser Corren (18/5) där socialchefen i Motala flera gånger svarar "jag vet inte" eller "vet inte hur man brukar göra" på frågorna. 

Man kan tyvärr utläsa en uppseendeväckande okunskap hos socialchefen och detta spiller naturligtvis över på övrig personal på socialförvaltningen i Motala.

Detta förhållande är dessvärre inte unikt för det inträffar ganska ofta att man kan läsa om fall där de sociala myndigheterna i kommunerna inte gör vad de ska göra i varje enskilt fall. 

Detta kan bero på antingen lathet eller okunskap och därför anser jag att berörda myndighetspersoner skulle kvalificera sig för jobbet genom att klara ett "körkort".

Då skulle man också komma åt dem som diskriminerar personer som man gjort i fallet Sanije eftersom hon hade romskt ursprung.