De flesta unga A-traktorförarna sköter sig

Jag blir både arg och ledsen över signaturen Margaretas insändare.

Insändare2021-05-21 16:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Här hemma råder rena vilda västern” (18/5).

Jag har en son som mycket stolt har byggt en egen A-traktor som han nu använder dagligen. Han har lagt ner mycket tid och egna pengar på detta bygge och den är helt laglig. 

 

Han är, liksom de flesta ungdomar, ordningsam i trafiken och håller sig åt sidan eller svänger in vid busshållplatser för att släppa om. Han har bara en passagerare och eftersom hans A-traktor inte går fortare än 30 km/h är han inte en del av den ”laglösa trafik” du lyfter i din insändare. 

På sin väg till och från skolan så blir han omkörd på omöjliga ställen (broar, krön och krökar) och dessutom hånad av dem som kör om genom att antingen få pekat finger eller genom tvärbromsning när de kör in framför honom. Vem är den oansvariga här?

 

Det är inte ungdomarnas fel att det endast finns körkort för moped och inte en egen kategori för A-traktorer. Skulle det finnas skulle de garanterat ta rätt körkort för rätt fordon. Skyll inte detta på ungdomarna utan vänd din klagan till Transportstyrelsen i stället.

Drevet går nu mot ungdomarna med A-traktorer men den är orättvis mot dem som sköter sig och inte orsakar buller eller sömnlöshet.