Bestals på all sin utrustning: "Känns som ett sabotage"

Torpöns färjeläge har det kämpigt i coronapandemin. Under måndagsnatten stals dessutom all utrustning från förrådet vid höghöjdsbanan. Utrustning värd 200 000 kronor.

Ydre 29 juli 2020 16:00

– Den är värdelös för alla utom oss. Ingen bana i Sverige kommer att köpa den, den är tung och är inte så mycket värd i andrahand. Nej, det här känns personligt, som ett sabotage, konstaterar entreprenören Ramen Samii.

Tillsammans med sin son Robin har han drivit verksamheten på Torpön i Ydre kommun sedan 2017. Stölden vid höghöjdsbanan är inte det första brottet de utsätts för.

– Fönsterrutor har slagits sönder och vid två tillfällen förra året förstördes restaurangen samtidigt som det stals sprit. Vi har åtgärdat med kameror, försökt att höja säkerheten, men den här gången var det höghöjdsbanan som drabbades.

– Jag blir förbannad, nu med corona och allt. Vem åker ut hit mitt i natten för att göra nåt sånt här?

Enligt Ramen har anläggningen betydligt färre gäster än vanligt den här sommaren, både utländska och inhemska, och nu har de även tvingats att avboka flera sällskap vid höghöjdsbanan. På fredag hoppas de kunna öppna banan igen.

– Vi sliter hela sommaren men det är bara att bita ihop, kämpa vidare och acceptera förlusten i år. Jag hoppas att viruset försvinner till nästa säsong, förklarar Samii.

Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström är ärendet "svårt att gå vidare med".

– Vi har en anmälan upprättad och om vi skulle påträffa de stulna sakerna i samband med något annat ingripande går de att knyta till den här händelsen. Även om vi inte kan komma vidare just nu finns det i vårt system, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Dennis Petersson
Dennis Petersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Rimforsa

Vill sälja central mark till kommunen - "Är lämpligt"

Kinda kommun

Beskedet: Eldningsförbud i Kinda

Mjölby

Markvibrator stulen efter stenläggningsarbete

Kisa

Krossade rutor och uppbruten ytterdörr

Rimforsa

Beskedet: Kinda sätter in extrabussar inför skolstarten

Visa fler