Begränsa inte den viktiga dagliga verksamheten

Många yngre och äldre med behov enligt LSS är varje dag verksamma i av kommunen beställd daglig verksamhet, till exempel i Poliskaféet, på Glädjekällan, på Agri omsorg i Mjölkvik och Leanlinks företagsplatser.

På gården Mjölkvik vid Åsunden bedriver Agri Omsorg daglig verksamhet sedan flera år.

På gården Mjölkvik vid Åsunden bedriver Agri Omsorg daglig verksamhet sedan flera år.

Foto: Torbjörn Lindqvist/arkiv

Insändare2021-03-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dessa både kommunala och privata verksamheter betyder oerhört mycket för oss som dagligen har sin sysselsättning där, och personalen gör ett fantastiskt jobb.

Från det att pandemin bröt ut och till 12 december fungerade verksamheten som vanligt, men har nu i två månader varit helt stängd för väldigt många. 

Längtan efter att från 15 februari åter få träffa kamrater och personal och göra saker tillsammans har varit enorm, det är närmast psykisk misshandel att sitta instängd i en lägenhet nästan hela veckorna och många mår dåligt. 

Anna Danielsson, vår dotter, fick reda på att hon endast ska få två dagar med daglig verksamhet per vecka i över 4 månader framåt till juli. Hon bröt ihop och blev väldigt arg och besviken. Många andra blev säkert lika ledsna och upprörda.

En del får delta i daglig verksamhet hela veckan som tidigare, andra pekas ut och förhindras från detta helt eller delvis. 

Jag, Anna, vädjar till social- och omsorgsnämnden i Linköping att ompröva detta orättvisa och onödiga beslut. 

I andra kommuner pågår den dagliga verksamheten som tidigare. Inga begränsningar gjordes fram till 12 december 2020. Smittspridningen är på väg ner, vaccineringen pågår och den dagliga verksamheten är säkert en mycket liten smittokälla. 

Låt den dagliga verksamheten fungera som vanligt snarast möjligt. De som varje dag ser fram emot och gläds över den ska inte behöva lida fram till midsommar.