Ångest inför "hotet" att få en vaccinspruta

Att moralisera över dem som inte vill vaccinera sig är inte särskilt snällt.

Även ”normala” och friska människor kan få en rejäl släng av  ångest inför en eventuell vaccinering, påpekar insändarskribenten.

Även ”normala” och friska människor kan få en rejäl släng av ångest inför en eventuell vaccinering, påpekar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-05-06 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som ett sorts svar på ”Varför riskera smitta vidare” (4/5).

Visst kan det finnas de som inte vaccinerar sig utifrån lustiga eller udda resonemang, fastän även de har väl rätt att göra som de vill kan jag tycka. 

Men jag tänker mer på att det faktiskt finns en grupp människor som bär på en ångest inför ”hotet” att få en vaccinspruta, eller att överhuvudtaget få in något i kroppen som man inte vill ha. 

Ångestproblematiken i det här fallet kan liknas vid det som styr ortorektiker (äta rätt, tvångsmässig hälsosamhet) och anorektiker (äta lite). Man försöker väl inte tvinga de personerna till att äta en kaloririk semla eller något annat onyttigt!? 

Även ”normala” och friska människor kan få en rejäl släng av denna ångest inför en eventuell vaccinering och med tanke på de svåra biverkningar, rentav dödliga, som en vaccinering uppenbarligen kan ge, måste man kunna respektera deras beslut i att avstå.