Annonssamarbete med Folkparken ProduktionSå får svenska klassikern nytt liv på slottet

Så får svenska klassikern nytt liv på slottet

Hopplös förälskelse, ensamhet och mord – under våren utspelar sig ett av Sveriges största litterära verk i en helt ny tolkning på Löfstad Slott i Norrköping.

I Folkparken Produktions kammarteater av klassikern Doktor Glas får publiken en inblick i vad som försiggår i huvudet på den ensamma och självisolerade doktor som förälskar sig i en olyckligt gift kvinna. 

— Romanen om den cyniske doktorn är från början skriven i dagboksformat och har sedan den kom ut för första gången 1905 bearbetats på olika sätt, bland annat av skådespelaren Allan Edwall. Det är den versionen vi valt att tolka i vårens drama, berättar Jakob Graf, Folkparken Produktion. 

Vill du veta mer? Klicka här! 

undefined
Repetitionerna inför vårens drama är i full gång.
undefined
"Otroligt roligt att få vara med och berätta historien i teaterformat", menar Ingvar Örner.
undefined
"Det finns en viss dubbelhet hos karaktären och hans desperata längtan efter tröst samtidigt som han alltid är ensam", säger Ola Rapace.

Den 5 april återvänder Folkparken Produktion till Löfstad Slott för premiären av Doktor Glas. Vid fem helger under våren kan du sedan uppleva denna unika tolkning av dagboksmonologen som för första gången gjorts om till en dialog mellan två skådespelare, där inga mindre än Ola Rapace och Ingvar Örner båda spelar rollen som Doktor Glas. 

— Det finns en viss dubbelhet hos karaktären och hans desperata längtan efter tröst samtidigt som han alltid är ensam. Sorgen han känner i att inte ha tagit chansen till värme och närhet när han kunde är något de flesta, i olika utsträckning, kan relatera till, berättar Ola Rapace. 

undefined

Under den 70 minuter långa kammarteatern kastas publiken direkt in i berättelsen och formar snabbt en relation till Doktor Glas. 

— Jag tror absolut att många kommer att bli överraskade av vår tolkning, hur nära man kommer doktorn och de val han gör och sedan får leva med. Det är en intim upplevelse, menar Jakob. 

Säkra dina biljetter till Doktor Glas här! 

Ola fyller i: 

— Jakob gör det inte lätt för sig när han regisserar, men det är också det jag gillar med honom. Vi har jobbat tillsammans förut och han tvekar inte inför att ta risker och utmana publiken. 

undefined
Ola Rapace, Jakob Graf och Ingvar Örner.

Att låta just Doktor Glas vara den klassiker som får stå i rampljuset under vårens drama baserades på att det redan är så många som har en relation till berättelsen. 

— Jag läste själv Doktor Glas när jag gick på gymnasiet och blev helt såld direkt. Det känns därför otroligt roligt att få vara med och berätta historien i teaterformat, avslutar Ingvar Örner. 

Datum

Kammarteatern Doktor Glas spelas på Löfstad Slott under följande datum: 
5/4, 6/4
12/4, 13/4, 14/4
18/4, 19/4, 20/4, 21/4 
25/4, 26/4, 27/4, 28/4 
2/5, 3/5, 4/5, 5/5

Klicka här för att boka din biljett! 

Händelserika middagen som slutade i mord

Händelserika middagen som slutade i mord

Annonssamarbete med Folkparken Produktion

Vad kan möjligen gå fel när en maffiamatriark bjuder in till middag för att fira sin födelsedag en mörk vårkväll? Ett mord, förstås.