Annonssamarbete med LasseMajas Deckarhus

Unika jullovsupplevelsen för hela familjen

Sluga tjuvar, sabotage och saker som försvinner. I Valleby fortsätter mysterierna att avlösa varandra – och nu behövs Du för att lösa dem.

Tänk dig Fångarna på fortet men i staden Valleby i stället för i ett fort utanför Frankrike, och med kapitel i stället för celler, och du har en vinnande familjeupplevelse hos LasseMajas Deckarhus i Linköping. Här får du som besökare hjälpa detektiverna Lasse och Maja att lösa kluriga mysterier precis som i de populära barnböckerna av Martin Widmark och Helena Willis. 
– Så snart du befinner dig innanför dörrarna lämnar du Linköping och kliver in i den fiktiva bokvärlden. Här behövs både stora och små deltagare och vi ser ofta hur tre generationer samarbetar för att lösa mysterierna. Utöver att man upplever något tillsammans och skapar fina minnen, får man även värdefull kvalitetstid med familjen, berättar Magnus Wetterö, vd på LasseMajas Deckarhus. 

undefined
undefined
undefined

Läs mer och köp din biljett här!
Nytt mysterium på jullovet
Franco Bollo, Per Kraage och Floyd Nilsson är några av de karaktärer från böckerna som är misstänkta i de tre mysterier som besökarna kan välja att lösa under sin vistelse i deckarhuset. Under jullovet, 21/12–7/1, utspelar sig dessutom ett helt nytt mysterium, nämligen Jullovsmysteriet. 
– Bröderna Bacon har inte fått sitt paket och behöver hjälp att ta reda på varför. Med hjälp av ledtrådar, koder och ett chifferhjul skapas ett hemligt meddelande. Utöver mysteriet kommer det även att erbjudas pyssel, lussebulleglass och ett hemligt uppdrag som följer med hem, berättar Malin Ohlin, platschef på LasseMajas Deckarhus. 

Psst...! Här kan du se drönarfilmen inifrån! 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Magnus fyller i: 
– Julmysteriet är en perfekt paus från julstöket och kan vara en utmärkt aktivitet att göra när familj och släkt är samlad över helgerna, när de sista knäckbitarna är uppätna och julfilmerna är sedda. 

Testa dig! Känner du igen karaktärerna? 

Camping-, tåg- eller slottsmysteriet?
På LasseMajas Deckarhus kan besökarna välja mellan tre mysterier: Campingmysteriet, Tågmysteriet och Slottsmysteriet. 
– Varje mysterium utspelar sig innan böckerna med samma titel vilket gör att du kan lösa mysteriet även om du läst boken, och kommer i stället att känna igen karaktärerna och miljöerna, säger Malin. 

undefined
undefined
undefined

Klicka här för att se vilket mysterium som passar dig bäst! 
Äventyret börjar med en introduktion på Lasse och Majas deckarkontor där narrativet till mysteriet byggs upp. Här får deltagarna bakgrunden till mysteriet och en padda som hjälper till att hålla ordning på var man ska gå, samlar in alla ledtrådar och ger tips. 
– Därefter tar deltagarna sig igenom sju interaktiva rum, eller kapitel, som vi beskriver som digifysiska. Med andra ord krävs det både att man funderar och samlar bevis men även att man balanserar och flyttar något för att man ska få fram ledtrådar som hjälper till att lösa mysteriet, förklarar Magnus och fortsätter: 
– Det är finessen i det hela, att vi kombinerar både huvudet och kroppen. På så sätt kan alla vara med och bidra till att hitta lösningen. Det ska vara lätt att delta, men inte lätt att lösa mysteriet. 

Bra att veta

På LasseMajas Deckarhus kan du som besökare välja mellan tre mysterier, där varje mysterium tar cirka två timmar att lösa.  

Aktiviteten kräver att man är 3-5 deltagare 

Biljetten köper du online innan ditt besök, och priset är detsamma oavsett om ni är 3, 4 eller 5 deltagare. 

Efter turerna – nu börjar efterlängtade huset i Linköping byggas

Efter turerna – nu börjar efterlängtade huset i Linköping byggas

Linköping

För 85 miljoner kronor byggs nu det nya Fenomenmagasinet på Valla gård – en perfekt placering, enligt alla inblandade. På onsdagen togs det första spadtaget.

Prisbelönta upplevelsen firar: Författaren på plats på kalaset

Prisbelönta upplevelsen firar: Författaren på plats på kalaset

Annonssamarbete med LasseMajas Deckarhus

Födelsedag, firande och författare – LasseMajas Deckarhus fyller 1 år och bjuder in till tre veckor av kalas! Utöver deckarmysterier, fika och pyssel får deckarhuset även hedersgäster på besök.