Annonssamarbete med Bertil Andersson Cykel & Motor

Linköpingsbutiken startade 1948 – drivs av tredje generationen

Från en cykelverkstad i en källarlokal till en omfattande verksamhet och butik för cyklar och trädgårdsprodukter – här berättar familjen om deras resa genom tid och utveckling: "Viljan att ge kunderna den bästa servicen och en önskan att fortsätta leverera kvalitet i många år till har varit nyckeln till att vi funnits så länge och att fortsätter att växa", säger Stefan Andersson.

År 1948 grundade Bertil Andersson sin cykelverkstad på Gråbrödaregatan i Linköping. Verksamheten drivs nu av tredje generationen, med Bertils son Lasse som fortfarande delvis är aktiv och sonsonen Stefan vid rodret. Tillsammans med sina kompetenta medarbetare på adressen Duvkullestigen 9 i Brokindsledens köpcentrum strävar de alltid efter att leverera högkvalitativa produkter och service, i linje med företagets traditioner sedan 1948.

undefined
Ett fotografi av Bertil Andersson.
undefined
Verksamhetens andra ben: trädgård.
undefined
Ett utdrag ur tidningen när Bertil fyllde 70 år.

– Till en början låg fokuset främst på att driva en cykelverkstad, men när Bertils son Lasse, alltså min far, kom in i bilden så skiftade företaget sin inriktning även mot försäljning. Detta ledde till att verksamheten utvecklades till en butik som erbjöd både cyklar och trädgårdsprodukter, samt en egen serviceverkstad. Produkterna som sålts genom åren har varit många, båtar och båtmotorer, mopeder, sportutrustning och så vidare, men sedan många år är det cyklar och Husqvarna trädgårdsprodukter som vi är duktiga på, berättar Stefan.

Läs mer om utbudet här.

undefined
Lasse Andersson med en kassabok som fördes år 1948.
undefined
Bertil Andersson har levererat hög kvalitet och service sedan lång tid tillbaka.
undefined
Historien bakom verksamheten visar sig delvis i ett flertal annonser som publicerats för länge sedan.

Han fortsätter:

– Det är en ära att få vara en del av och utveckla verksamheten år efter år. Vi är verkligen tacksamma och ödmjuka att vi har så många trogna kunder och att så många nya hittar till oss. Efter över 75 år i branschen finns det en stor kunskap inom företaget.

undefined
Butiken på Duvkullestigen 9.
undefined
undefined

Idag är familjeföretaget Bertil Andersson en av de största cykel- och trädgårdsbutikerna i Östergötland och har etablerat sig i Brokindsledens köpcentrum.

– Här trivs vi verkligen bra! Med plats för både butik, serviceverkstad och kontor har vi allt vi behöver. Det är enkelt för kunder som kommer med bil att parkera, att provcykla och visa våra maskiner. Vi har haft butiken här sedan 1996 men i början hette den Cykelhuset. 2008 flyttade vi ifrån Platensgatan 27 i Linköping, där vi varit i många år och slog ihop allt till vad det är idag.

undefined
Stefan Andersson.
undefined
En annons från 2002.
undefined

– Under alla dessa år har det skett en enorm utveckling särskilt inom elcyklar som vi specialiserat oss på. För oss har det alltid varit en självklarhet att arbeta med etablerade leverantörer såsom Crescent, Skeppshult, Scott och Monark. De levererar den kvaliteten som vi vill stå för. Dessutom pågår en spännade utveckling på robotgräsklippare, vår installatör Magnus har gedigen erfaranhet och har installerat hundratals Husqvarna Automower och har lösningsalternativ på de mest komplicerade tomterna. Fler och fler uppskattar verkligen att ha en nyklippt gräsmatta.

undefined
Här finns ett stort sortiment av gräsklippare.
undefined
"Det pågår en spännande utveckling inom området för robotgräsklippare".
undefined
I verkstaden arbetar skicklig personal.

– En av de viktigaste sakerna för våra kunder är att de får ta sig ut och provcykla innan de bestämmer sig. Vi vill att aldrig någon köper cykel utan att ha provcyklat, det viktigaste är hur man själv upplever cykeln. De får cykeln monterad och leveransservad oftast på direkten, vilket också verkligen är uppskattat.

undefined
"Vi har märkt en ökad vilja hos kunderna att serva och reparera sina cyklar och trädgårdsprodukter i stället för att bara slänga och köpa nytt".

Grunden för deras framgång under alla dessa år har varit deras serviceverkstad och att ge kunderna bästa tänkbara service även efter köpet. 

– Vi har oftast korta väntetider vilket kunderna förväntar sig eftersom de många gånger är beroende av sin cykel eller trädgårdsmaskin och inte kan undvara den för länge.

undefined
Lasse med sonen Stefan.

– Vi har på senare tid märkt en ökad vilja hos kunderna att serva och reparera sin cyklar och trädgårdsprodukter istället för att bara slänga och köpa nytt, och vi hoppas och tror att denna trend kommer fortsätta växa.

undefined

Finns det någon fjärde generation att ta över i framtiden?

– Min dotter fyller ju 15 år i år, så vem vet? säger Stefan och skrattar. Vi ser i alla fall fram emot att leverera produkter och service i väldigt många år till.