Annonssamarbete med Folkparken ProduktionMystiska mordgåtor i fokus under våren

Mystiska mordgåtor i fokus under våren

Vad kan möjligen gå fel när en maffiamatriark bjuder in till middag för att fira sin födelsedag en mörk vårkväll? Ett mord, förstås.

Är du intresserad av att veta mer om vad som händer denna mörka kväll, samtidigt som du njuter av en god trerättersmiddag i sällskap av dina nära och kära? Då är det vårens mordgåta Släkten dödar värst! som utspelar sig på Söderköpings Brunn du ska satsa på. 

— Under kvällens middag utspelar sig scener från släkten Benzzonis minst sagt händelserika middagsbjudning. Mordgåtans gäster får ett programblad där de kan läsa om karaktärerna och anteckna relationer mellan dem, ledtrådar till motiv och annat som kan vara av värde för att hitta mördaren, samtidigt som de serveras förstklassig mat och dryck, berättar Jakob Graf på Folkparken, det produktionsbolag som ligger bakom mordgåtan. 

Läs mer om Släkten dödar värst! och boka dina biljetter här!

undefined

Han fortsätter: 

— Förutom att få en trevlig stund tillsammans med familj, vänner eller kollegor går kvällen ut på att ta reda på vem som utförde mordet, hur de gjorde det och varför. Detta brukar bygga upp intressanta diskussioner runt borden allt eftersom spänningen tätnar. Lagom till efterrätten får gästerna ett kuvert där de ska förklara sin lösning. 

Tips! Passa på att boka en helhetsupplevelse på Söderköpings Brunn med middag, mordgåta, övernattning och frukostbuffé!

undefined

Men det är inte endast maffiamatriarkens födelsedagsfirande som får ett dödligt avslut under våren. Vid en bjudning på Löfstad Slott samlas en grupp ideologiskt udda människor som alla har olika åsikter om kvinnans rätt att rösta, vilket även där resulterar i ett mord. I uppsättningen En röst för mord får besökarna uppleva en så kallad vandrande mordgåta där de mellan måltiderna får röra sig runt i slottet, se scenerna utspela sig och samla in ledtrådar. 

undefined
undefined
undefined

— Samtidigt som du får njuta av god mat och en spännande gåta får du även möjlighet att upptäcka Löfstad Slott på ett sätt utöver de vanliga guidade turerna. Det i sig är en upplevelse jag kan rekommendera, menar Jakob.   

Vill du veta mer om En röst för mord? Klicka här! 

undefined
David Graf, Jakob Graf och Alexander Lundkvist - trion bakom Folparken Produktion.

Folkparken Produktion

Jakob Graf, Alexander Lundkvist och David Graf hade gått i samma teatergrupp sedan de var barn. Som 14-åringar bestämde de sig för att skapa något eget och satte då upp Den Fula Ankungen som spelades för bland annat förskolor. Idag står de bakom produktionsbolaget Folkparken Produktion och gör allt från konserter till möten - men i hjärtat av deras verksamhet ligger teatern. Sedan 2015 har de som grupp producerat allt från Den Fula Ankungen till Strindbergs Paria.

Läs mer på Folkparken.se eller kontakta Folkparken på: 
072 333 21 26
info@folkparkens.se 

Just nu: Unika tillfällen att uppleva klassikern i nytt format

Just nu: Unika tillfällen att uppleva klassikern i nytt format

Annonssamarbete med Folkparken Produktion

Hopplös förälskelse, ensamhet och mord – under våren utspelar sig ett av Sveriges största litterära verk i en helt ny tolkning på Löfstad Slott i Norrköping.