Annonssamarbete med Rimforsa Strand

Från seminarium för kvinnor till högklassigt hotell – “Sådant lugn vid sjön”

I en värld i konstant rörelse behövs platser att stanna till på. Hos familjeverksamheten Rimforsa Strand finns möjlighet att finna tid för det du vill prioritera: ”Här blir man ompysslad och bortskämd”, säger Veronica Eriksson.

Detta är ett annonssamarbete.

Känner du också hur tiden springer ifrån dig? Att den inte verkar ha några problem att stå helt still när något är tråkigt, men så snart något är det minsta roligt springer den i väg. Tiden är ju vad den är förstås, den står inte stilla hos Rimforsa Strand heller. Men du får göra det. Omgivet av vacker natur och beläget precis vid sjön Åsunden reser sig hotellet Rimforsa Strand. Här finns tid för att koppla av, njuta av tillvaron och att ta dagen som den kommer. 

– Det här är en plats där man får möjligheten att ta en paus från vardagens stress och oro. Att komma hit är en helhetsupplevelse som inkluderar naturnära upplevelser och aktiviteter, god mat och återhämtning. 

undefined
undefined
undefined

Hotellet drivs sedan år 2010 av systrarna Veronica Eriksson och Camilla Cederholm, men innan dess sköttes verksamheten av deras föräldrar som köpte byggnaden år 1999. Från början var huvudbyggnaden ett seminarium där kvinnor utbildades till lärarinnor till lanthushållsskolorna.

Jag har alltid haft en dröm om att driva ett eget hotell och jag brinner verkligen för att ta hand om människor, det ligger djupt rotat hos mig. Därför vill jag att det här ska vara en plats där våra gäster känner sig trygga, bekväma och ompysslade.

Veronica Eriksson

Närheten till natur och vatten tillåter gästerna att kunna vandra längs Östgötaleden, ta ett morgon- eller kvällsdopp, äta frukost i trädgården och njuta av den friska luften.

– Den fina miljön och vår stora härliga trädgård precis vid sjön bidrar mycket till lugnet som infinner sig över området. Vi som familj och verksamhet vill alltid ta vara på de möjligheter som läget medför. 

– Det finns möjlighet till att både vara aktiv och att bara ta det lugnt. Några exempel på aktiviteter som finns att göra här är att paddla kajak, vandra, basta och åka båt längs Kinda kanal. Om man är lite modig finns det till och med nedförscykling i närheten. 

undefined
undefined
undefined
undefined

När det är dags för mat finns det en restaurang som erbjuder klassisk, svensk mat kryddat med lite nytänkande.

– Vi lagar all mat från grunden och lägger mycket tid och kärlek på att det ska bli så välgjort som möjligt. Det är viktigt för oss att det inte är något halvfabrikat och att använda lokala råvaror. Vi är med i både Kindamat och Östgötamat och jobbar mycket med de producenter som finns här. 

– Hos oss är det meningen att man ska bo, äta och göra. Så vi har paket där middag ingår och då kan man välja hur många rätter man vill ha. Här ska man bli bortskämd, äta god mat, krypa upp i soffan och njuta i salongen och sedan sova gott.

undefined
undefined
undefined

Det må vara så att Rimforsa Strand inte har den senaste teknologin, maxade bubbelbad och flashiga gym. Men i stället erbjuder de omtanke, vänskap och värme – tillsammans med lite lugn och ro förstås. Känslan hos Rimforsa Strand är hemtrevlig och personalen satsar på att vara professionella på ett personligt plan.

– Här ska man känna att man kan landa, umgås med nära och kära, spela sällskapsspel och ladda batterierna med positiva känslor. Den hemtrevliga känslan kompletteras av all den lyx som att vistas på ett hotell innebär, en perfekt blandning.

undefined

 

Detta är ett annonssamarbete.
Läs även
Sommartips: Avkoppling på Rimforsa Strand

Sommartips: Avkoppling på Rimforsa Strand

Annonssamarbete med Rimforsa Strand