Annonssamarbete med Weydes Färghus Aktiebolag

Säkra din fasad – Den avgörande checklistan

Vårens ankomst sammanfaller med en viktig tidpunkt för att granska sin husfasad för att se hur den har klarat vintern. Korrekta förberedelser är avgörande för resultatet, särskilt om du planerar att måla om huset. Med tjänsten Fasadexpert skapas rätt förutsättningar för att få ett lyckat och hållbart resultat: ”Underarbetet är a och o”, säger Eric Cademan, certifierad fasadexpert.

Det finns flera tillfällen då det kan vara en god idé att anlita en fasadexpert. Några exempel på dessa är när du…:

  1. … Köpt ett hus utan att känna till vilken typ av färg den tidigare målats med. Fasadexperten utför en omfattande analys av ditt hus och ger dig professionell vägledning för valet av lämplig behandling.
  2. … Känner dig osäker angående fasadens tillstånd. Låt Fasadexperten genomföra en detaljerad inspektion. De bedömer bland annat virkets fuktighet och letar efter innovativa lösningar som kan hindra fuktintrång i framtiden.
  3. … Önskar få ta del av råd och knep för att underlätta arbetet. Här erbjuds en tydlig arbetsinstruktion för att hantera ditt projekt smidigt och effektivt.
undefined

Fasadexperten tar hänsyn till faktorer som väder, miljö och underhållsbehov som diskuteras i förhållande till dina specifika önskemål. 

Läs mer om tjänsten Fasadexpert här.

– Tillsammans hittar vi den perfekta kombinationen av färger och material som passar just dig. Vi förstår att varje projekt är unikt och vi skräddarsyr lösningar för just dina behov.

undefined

Utöver rådgivning om färg och material hjälper de även till med praktiska frågor, som att välja rätt verktyg och utrustning för att uppnå bästa resultat. 

– Vi delar även med oss våra bästa tips för att underhålla din fasad så att den förblir vacker under lång tid framöver. Underarbetet är a och o. Att måla om fasaden är en stor investering i både pengar och kraft och det är viktigt att arbetet kring fasaden går rätt till. Vi brukar fråga kunderna när de kontaktar oss om de vet vad huset är målat med tidigare och när huset är byggt, vad det är i för skick, hur många gånger det har målats och om de vill ha hjälp med att avgöra hur projektet ska framskrida kan de ta hjälp av oss.

Han fortsätter:

– Om de vill ha hjälp kommer jag ut och besiktar fasaden och går noggrant igenom skicket. Efter det skriver jag ett fullständigt protokoll som omfattar allt från underarbete såsom mögeldesinfektion, tvättning och skrapning till den slutgiltiga målningen.

undefined

Så här går fasadanalysen till:

Om det är så pass illa att fasaden ruttnat och hela brädor behöver bytas ut kopplar de in sin tjänst Hantverksexperten som har stenkoll på vad som behöver göras härnäst. Martin Nyberg, projektledare och hantverksexpert, berättar mer:

– Jag ser till att rätt hantverkare är på rätt plats. Det är upp till kunden hur mycket vi ska hjälpa dem med. En stor fördel är också att kunden bara har en kontaktperson för hela projektet, förklarar Martin. 

Läs mer om tjänsten Hantverksexpert här.

undefined

När Martin och tjänsten Hantverksexperten kopplas in har de stor användning av det besiktningsprotokoll som redan gjorts.

Jag ser till att rätt hantverkare är på rätt plats.

Martin Nyberg

Hantverksexpert och projektledare

– Eftersom Eric är så pass kompetent behöver jag inte besiktiga igen utan kan gå på det som han protokollfört och föra det vidare. 

undefined

Det finns ett stort behov av dessa tjänster. I snitt brukar 30– 40 hus besiktigas av Eric under säsongen. Experterna finns med under hela processen och ser till att inga frågor lämnas obesvarade.

– Vi är de som är på plats först men även de som är där sist. Varje projekt är unikt och vi ser till att skräddarsy vår handlingsplan utefter de specifika behov och önskemål som kunderna uttrycker och som vi anser krävs. 

Här finns mer information om butiken.

En av Norrköpings äldsta butiker byter namn

En av Norrköpings äldsta butiker byter namn

Annonssamarbete med Weydes Färghus Aktiebolag

För att återanknyta till sina rötter och förstärka varumärkesidentiteten tar Colorama i Norrköping tillbaka namnet Weydes. I samband med namnbytet sker också en annan förändring – Peter Larson, vd, lämnar över stafettpenseln till Björn Holmér.