Vill du vara med och skapa framtidens äldreomsorg i Linköping?

Du får undersköterskeutbildning och lön av oss under tiden.

"Att jag fått chansen att utbilda mig till undersköterska är fantastisk"

"Att jag fått chansen att utbilda mig till undersköterska är fantastisk"

Foto: Johan Sjöholm

Native2021-04-28 13:43
Detta är ett annonssamarbete.

Äldreomsorgen står inför en stor förändring. Med hjälp av ny teknik och förbättrat samarbete med vården ska vi ge våra äldre en vård och omsorg av bästa möjliga kvalitet. Samtidigt ska vi förbereda oss för att fler äldre kan komma att behöva oss. Det innebär att vård- och omsorg behöver fortsätta stärka den kompetens som behövs för att se, involvera och anpassa insatserna efter vad som är viktigt för de vi är till för.

Linköpings kommun har beslutat om att göra stora satsning på kompetensutveckling. I budgeten för 2021 motsvarar dessa 47 miljoner i statliga medel samt 9 miljoner avsatta inom den egna budgeten. Det är satsningar som både kommunala och privata utförare kan ta del av.

Studera till undersköterska med lön

Leanlink som är den kommunala utföraren av äldreomsorg med 1200 medarbetare har valt att ta del av de pengar som satsas. Förutom stora satsningar på kompetensutveckling av befintliga medarbetare görs nu även en särskild satsning på att få in helt nya medarbetare i verksamheten.

30 platser erbjuds till en utbildning som ger en undersköterskeexamen och genomförs via Birgittaskolans vuxenutbildning under ca tre terminer. Utbildningen genomförs på heltid med lön och med en tillsvidareanställning. Ett tryggt alternativ för den som vill omskola sig.

Hur är det att läsa till undersköterska?

undefined
"Att jag fått chansen att utbilda mig till undersköterska är fantastisk"

En av dom som redan har påbörjat att utbilda sig till undersköterska via Leanlinks satsningar är Anastasia Wahlstedt.

– Jag har arbetat inom vården som vårdbiträde i snart sju år då jag älskar kontakten med människor. Att jag fått chansen att utbilda mig till undersköterska är fantastisk, berättar Anastasia och fortsätter: 

– Jag lär mig mycket av att arbeta samtidigt som jag studerar det i teorin. Den största lärdomen jag fått hittills är mer förståelse för centrala begrepp inom vården, etik och sekretess. Jag kan svara på fler frågor från de jag möter i mitt arbete och har verktygen för att få dem att känna sig tryggare, säger hon.

Varför ska man välja att arbeta och utbilda sig inom Leanlink?

Att arbeta med äldreomsorg och utbilda sig inom Leanlink ger också andra fördelar menar Anastasia:

– Att arbeta inom äldreomsorgen passar mig bra. Jag får lära mig nya saker och träffa människor, vilket är toppen! Det är jättebra att få chansen att utbilda sig och samtidigt få lön. Med utbildning följer också andra fördelar som högre lön och möjlighet till fortsatt utveckling. Kanske vill jag bli sjuksköterska senare, vem vet? avslutar Anastasia.

undefined
Leanlinks satsar på undersköterskeutbildningar för att ge äldre en vård och omsorg av bästa kvalité.

Vill du bli en av våra medarbetare?

Här kan du läsa mer om utbildningen och hur du ansöker. 

Vill du veta mer?

Leanlinks utbildningsatsningar omfattar bland annat:

• Vidareutbildning till undersköterska för vårdbiträden

• Undersköterska till specialistundersköterska

• Ledarskapsutbildning för chefer på högskolenivå

• Kompetensutveckling kring demens

• Dokumentationsutbildning och utbildning i yrkessvenska

• Förstärkt introduktionsutbildning

• Särskild satsning på arbetsplatslärande

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.