Annonssamarbete med Engströms Bil

Laga eller byta vindruta?

Nu inför våren sopas gatorna fria från isgrus och damm och risken att få ett stenskott i vindrutan är stor. Hur går man tillväga om olyckan är framme?

Ett stenskott på din bilruta är början till en spricka och behöver åtgärdas.

Ett stenskott på din bilruta är början till en spricka och behöver åtgärdas.

Foto: crellephotography

Native2024-04-16 08:54
Detta är ett annonssamarbete.

– Vindrutan är en del av bilens bärande konstruktion och en vital del av din bil, upplyser Jacob Svensson, verkstadschef på Engströms. Till exempel behöver din airbag stöd av vindrutan för att fungera korrekt vid en krock.

– Om du har tur händer ingenting när du hör det distinkta ”klicket” av en sten som träffar vindrutan. Har du otur efterlämnar stenen en skadad vindruta och då har du två alternativ, att laga stenskottet eller att byta vindruta. Är du osäker så kom till oss så gör vi en bedömning.

undefined
Jacob Svensson, verkstadschef på Engströms.

– Om skadan är mindre än en gammal 5-krona går det oftast att laga. Tänk på att täcka över skadan med ett stenskottplåster. Plåstren finns att hämta gratis hos oss.

Efter att du tillfälligt lagat skadan med plåstret boka du en tid för att laga stenskottet, det är viktigt att laga stenskottet snabbt. Ett stenskott på din bilruta är början till en spricka och dessutom kan smuts och fukt samlas i stenskottet vilket försvårar lagningen och ibland göra den omöjlig.

– Våra anläggningar i Linköping, Västervik och Vimmerby kan hjälpa dig snabbt och billigt. Självrisken kostar högst någon eller några hundralappar beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Mindre skador och skadebesiktning

En skadeverkstad hanterar, utöver stenskott och vindrutor, ofta många olika typer av skador på bilen. Allt ifrån mindre repor i lacken till mer omfattande plåt- och krockskador. 

Har din bil fått repor eller bucklor? 

– Mindre skador åtgärdar vi snabbt och effektivt i vår verkstad – det är ofta billigare än självrisken, menar Jacob. Har du större skador så kontakta ditt försäkringsbolag för att få ett skadenummer och sedan bokar du enkelt en tid för skadebesiktning hos oss.

undefined
En skadeverkstad hanterar bland annat allt från mindre repor i lacken till mer omfattande plåt- och krockskador.

– Och när du bokar reparation, kan du passa på att boka in en bilvård, en däckbalansering eller ett lackskydd. Då får du allt gjort på samma ställe och på en gång.

Engströms Bil är en fullserviceanläggning och en helhetsleverantör av service, reparationer, tvätt, städning, byte av vindruta, däckbyte och däckhotell bland annat.

Allt för att underlätta livet som bilägare och erbjuda hjälp på ett och samma ställe, året om.

– Det här är inget nytt, servicetjänsterna har vi haft i alla år, berättar Jacob, men det är inte alla som känt till det. Vi vill göra livet med bilen så enkelt som möjligt för våra kunder.

– Oavsett om du älskar att åka bil eller om du ser bilen som ett sätt att ta sig från en plats till en annan, så är den en viktig del i ditt liv. Engströms Care4Life underlättar livet för bilägare genom att erbjuda hjälp med allt som våra kunder behöver – på ett och samma ställe, året om.

Alla tjänster på ett ställe 

– Det gör livet enklare för våra kunder.

Biltvätt - Bilvård - Hjulskifte – Däckhotell – Däck- och hjulbalansering – Nya däck och fälgar – Lackskydd – Laga stenskott – Byta vindruta – Reparera skador med mera.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.