Detta är ett annonssamarbete

”Våra program leder till jobb"

Petra Comstedt, rektor på Realgymnasiet i Linköping, menar att hela grunden i deras sätt att bedriva skola är att utgå från elevernas intresse.
Petra Comstedt, rektor på Realgymnasiet i Linköping, menar att hela grunden i deras sätt att bedriva skola är att utgå från elevernas intresse.

För att bidra till de allra bästa förutsättningarna efter gymnasiet bygger Realgymnasiets program på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher.

Native 3 februari 2021 15:35
Detta är ett annonssamarbete.

I Linköping kan du läsa Realgymnasiets väletablerade program Teknik, IT, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Natur & Äventyr, Ridning samt de två nya lärlingsprogrammen Great Security Säkerhetstekniker och Nordic Choice Hotels. Realgymnasiet finns på 20 orter runt om i hela Sverige och alla program är förankrade i arbetslivet då skolan har goda kontakter med företag lokalt, regionalt och internationellt. 
– 82 procent av våra elever har jobb eller studerar vidare inom ett halvår. Det är riktigt bra och något vi självklart är stolta över, berättar Linda Gerhardsson, kommunikatör på Realgymnasiet i Linköping.

undefined
Linda Gerhardsson, kommunikatör på Realgymnasiet i Linköping, är stolt över att så många av Realgymnasiets elever får jobb snabbt efter examen.

Jobb eller högskola – valet är ditt 
De flesta av Realgymnasiets program innehåller både teori och praktik vilket leder till att du som elev står rustad för att söka jobb eller studera vidare när du tar studenten. Programmen är yrkesförberedande och en del av studietiden görs ute på en arbetsplats vilket ger eleverna viktig erfarenhet av praktiskt arbete och goda möjligheter till att knyta värdefulla kontakter. 

Heltidsmentorer med fokus att coacha
På Realgymnasiet i Linköping pluggar du i en härlig miljö med ljusa och luftiga undervisningslokaler och en egen dator som det främsta arbetsverktyget. Du som elev har även under hela studietiden tillgång till en mentor för den personliga utvecklingen vilken fungerar som länken mellan lärare, elev och vårdnadshavare. 
– Med en heltidsmentor blir eleverna sedda varje dag och har en trygg vuxen att vända sig till. Mentorn bidrar till ett tryggt klimat på skolan och fungerar som en viktig hjälp i studierna utan att vara betygssättande, det gör lärarna, säger Petra Comstedt, rektor på Realgymnasiet i Linköping. 

undefined
Petra Comstedt, rektor på Realgymnasiet i Linköping, menar att hela grunden i deras sätt att bedriva skola är att utgå från elevernas intresse.

Var med och forma framtidens teknik
Realgymnasiets mest teoretiska program, Teknik, är förberedande för vidare studier på universitet eller högskola. 
– Programmet fokuserar på matematik och fysik och det finns även ett mediespår med tonvikt på medieteknik. Men även inom det här programmet utgår vi från elevens intresse, det är hela grunden för hur vi vill bedriva skola och utbilda unga människor. Att ha det egna intresset som drivkraft gör skillnad för kunskapsutvecklingen, berättar Petra.

”Det som är bäst med teknikprogrammet på Realgymnasiet är att jag kan utgå från mitt intresse. Och eftersom det är en bred linje så kan jag välja lite vad jag vill inför vidare studier. Mina planer för framtiden är att gå Rymd, Teknik på Luleå universitet.”
Ludvig Vidén, elev Teknik, årskurs 2

undefined
Teknikprogrammet är ett av Realgymnasiets mest teoretiska program.

IT – Du behövs! 
IT är utbildningen för dig som vill lära dig mer om hur datorer verkligen fungerar och som är nyfiken på en framtid inom en spännande bransch. Du som elev har chansen att tillgodose dig de certifikat, kunskaper och färdigheter som efterfrågas på marknaden. 
– Att bygga säkra nätverk, installera olika operativsystem, bygga upp och driva egna servrar är några av de saker som står på schemat för IT-eleverna. Stora delar av lärandet sker på en praktikplats där du får testa dina kunskaper i verkligheten, informerar Petra.   

undefined
Realgymnasiet erbjuder alla elever mentorer för att främja den personliga utvecklingen under utbildningen.

Såhär säger en av Realgymnasiets samarbetspartner om behovet av medarbetare:
”Inom IT är det kompetensbrist! Vi är stolta och glada att tillsammans med Realgymnasiet erbjuda en ny spännande utbildningsform. I årskurs tre kan du göra din APL hos oss i Kaunas i Litauen som lärling. Du tar ett flertal certifikat och efter avslutad gymnasieexamen erbjuds du jobbgaranti hos oss på Centric."
Klas Bonde, VD CENTRIC PROFESSIONALS AB

Eleverna garanteras jobb 
Sedan tidigare har Realgymnasiet lärlingsprogrammet Ridning och under hösten 2020 utvidgades skolans programutbud med ytterligare två lärlingsprogram tillsammans med hotellkedjan Nordic Choice Hotels och säkerhetsföretaget Great Security.
– Det här är två toppmoderna lärlingsprogram för varierande roller inom hotellsektorn och för framtidens säkerhetstekniker. Utbildningarna ger sex månaders jobbgaranti efter avslutad examen, säger Petra som också vill slå hål på föreställningen om att yrkesutbildningar låser eleverna i en viss riktning:
– Man har många möjligheter att byta bana. Plugga Hund och bli mäklare. Eller plugga Natur & Äventyr och bli polis. Det är behörigheterna som spelar roll, förklarar Petra.

undefined
Petra Comstedt vill slå hål på uppfattningen om att yrkesutbildningar är smala utbildningar: "Det är behörigheterna som spelar roll."
Öppet Hus

Digitalt öppet hus 6/2 
Häng med på digitalt öppet hus med lärare, elever och rektor som berättar om skolan och dess program. 

Personlig visning av skolan 9/2 och 13/2
Det brukar betyda mycket för den som ska välja till gymnasiet att besöka skolan som man är intresserad av och Realgymnasiet vill ge blivande gymnasieelever goda förutsättning att göra sina val. Välkommen att boka din egen visning! 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.