Annonssamarbete med Östergötlands museum

Upplevelser att längta till

En symfoni av kulturhistoria, konst och aktiviteter för hela familjen. Det är vad som möter dig vid ett besök på Östergötlands museum. Här trängs kulturskatter med aktiviteter för alla åldrar och god mat att avnjuta på Linköpings trevligaste takterrass.

     Östergötlands Museum

Östergötlands Museum

Foto: Caroline Morgansdotter Blomsten

Native2024-06-19 17:06
Detta är ett annonssamarbete.

 Vare sig solen strålar eller regnet strilar, är det en god idé att besöka Östergötlands museum under sommaren. Med ett stort utbud av aktiviteter, en restaurang med fantastisk mat och fika och utställningar för alla smaker är ett besök här alltid något att längta till.

Ett perfekt utflyktsmål för lediga dagar. Klicka här för att läsa mer om Östergötlands museum!

undefined
Från utställningen Österlandets skatter.

I utställningen Verkligheter exemplifieras den rika östgötska konsten med porträtt- och landskapsmåleri från olika epoker, i Vägen hit reser vi 11 000 år tillbaka i tiden och tar oss genom Östergötlands kulturhistoria fram till idag, i Österlandets skatter finns fantastiska föremål från Egypten, Kina, Japan och det forna Persien. Just nu har du även möjlighet att spana in din favoritväska i succéutställningen Carry Me 100 år av handväskor (17/2–18/8) eller i den parallella utställningen om Linköpingsikonen Susan Szatmárys resa till de stora modehusen.

undefined
Vackra handväskor visas i succéutställningen "Carry Me – 100 år av handväskor"

Det bjuds också på krispig samtidskonst i den nyöppnade utställningen Avtryck (12/6–29/9) där Leonela Lilja och Jakob Sjons Westberg ger en rumslig dialog kring kroppslig förgänglighet och tillhörighet. Som en hyllning till den östgötska konstnären Bertil Almlöf visas en minnesutställning till hans ära (8/5–29/9) och i samarbete med Myndigheten för delaktighet ges utställningen Inlåst & utanför (28/5–30/8), om funktionsnedsättning, institutionsvård och människosyn. 

Aktiviteter för alla åldrar 

Östergötlands museum finns till för alla åldrar. Här uppmuntras lek och skapande med välutrustade Ateljé Rut som ofta håller öppet för skapande och Viljans värld, en upplevelsemiljö där vätten Viljan bjuder in till fantasifulla lekar i sin skogsdunge.

undefined
Östergötlands museum finns till för alla åldrar.

I samband med besöket kan ni äta gott i vår restaurang Charles Emils eller ta ett glas på den nyöppnade takterassen med fantastisk utsikt över Linköping. I den fina museibutiken hittar du allt från väl utvalda böcker och leksaker till designföremål.

Under sommaren bjuder museet in till skapande verksamhet på olika teman, visningar av utställningarna, väskbytardag, barnteater, filmvisningar och prova-på-cirkus. Möjlighet att lära sig mer om Östergötland ges även i och med våra kulturguidningar där vi besöker kulturhistoriskt intressanta platser runt om i länet. 

Löfstad slott och Sancta Birgitta Klostermuseum 

Till Östergötlands museum hör Löfstad slott utanför Norrköping och Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena. På slottet hålls guidade visningar dagligen sommartid, samt evenemang som teater och midsommarfirande i den lummiga slottsparken. Löfstad har även ett värdshus med välsmakande rätter och en handelsträdgård där du kan botanisera bland ett stort utbud av plantor och fika i det mysiga trädgårdskaféet.

undefined

På Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena är historien ständigt närvarande. Under en av sommarens dagliga guidningar har du möjlighet att lära känna Birgitta Birgersdotter, dåtidens klosterliv och fler av dem som under 750 år befolkat huset.

Varmt välkommen till Östergötlands museum, Sancta Birgitta Klostermuseum och Löfstad slott i sommar! 

Ett perfekt utflyktsmål för lediga dagar. Klicka här för att läsa mer om Östergötlands museum!

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.