Annonssamarbete med Chopp Event

Se Emil i Lönneberga på utomhusteater i sommar

Ifjol var det 60 år sedan Astrid Lindgren gav ut Emil i Lönneberga och i sommar sätter Chopp Event upp den populära berättelsen i Gamla Linköping och Norrköping. Pjäsen spelas under juni och augusti, utomhus i en historisk miljö - en upplevelse för hela familjen

Från höger: Izabella som Lina, Joar som Emil, Jonas som Alfred, Olle som Anton och Pontus som Bulten.

Från höger: Izabella som Lina, Joar som Emil, Jonas som Alfred, Olle som Anton och Pontus som Bulten.

Foto: Evelina Belekova

Native2024-05-14 12:43
Detta är ett annonssamarbete.

I sommar sätter Chopp Event upp Emil i Lönneberga, en av vårt lands mest folkkära berättelser, på scen på Tidstorpet i Gamla Linköping och på Färgargården i Norrköping. Tack vare historiska miljöer och helhjärtade insatser på utomhusscenerna får publiken en fullspäckad show. 

- Vi hissar upp Ida i flaggstången. Man kan förvänta sig skratt, värme och musik man känner igen i vår uppsättning av Emil, säger Carina Perenkranz, regissör och på Chopp Event. 

undefined
Ida spelas bland annat av Maj-Stina

Emil i Lönneberga hamnar ofta i trubbel efter att han gjort hyss som att hissa upp sin lillasyster i flaggstången. Det busigaste Carina Perenkranz tycker att Emil gör är att använda brandsprutan han köpt på auktion för att stoppa ett slagsmål. Men hon tror inte att Emil vill vara dum.

- Egentligen menar han väl. Han vill leka, hjälpa till och se till att alla har det bra, säger hon. 

undefined
Emil och Alfred på upptåg

”Får inte nog av Astrid Lindgren”

Det är inte första gången Chopp Event sätter upp Astrid Lindgrens berättelser. Både Pippi Långstrump och Ronja Rövardotter har fått ta plats på scen tidigare. I och med jubileet för Emil i Lönneberga stod den på tur i år. 

- Jag får inte nog av Astrid Lindgren. I femton år har jag varit med och spelat, regisserat och producerat hennes berättelser, men man hittar alltid något nytt. Hon är vår största barnboksförfattare och får alltid in en lekfullhet och sensmoral, säger Carina Perenkranz.

undefined
Carina regisserar Maj-Stina som Ida

”Tight ensemble med mycket spelglädje”

I sann Astrid Lindgren-anda har Carina Perenkranz bestämt att barnrollerna Emil och Ida ska spelas av barn. Två flickor och två pojkar delar på rollerna som Ida och Emil. Chopp Events ensemble består av 14 erfarna skådespelare som gjort många föreställningar tillsammans. 

- Man kan nästan säga att skådespelarna vuxit in i företaget. Många har varit med i flera av våra produktioner och det är en enorm spelglädje, säger Carina.

undefined
Lina och Alfred är med i Chopp Events Emil i Lönneberga
Biljetter och datum

Här köper du dina biljetter.

Tidstorpet, Gamla Linköping

7/6, 8/6, 14/6, 15/6, 16/6, 19/6, 27/6, 28/6 och 29/6.

Färgargården, Norrköping

1/8, 2/8, 3/8, 9/8, 10/8, 11/8, 16/8, 17/8 och 18/8.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.