Annonssamarbete med Blomstertorget

Därför ska du skapa drömträdgården redan i höst

Tillsammans med drömhuset kommer ofta önskan om en vacker, frodande och lättskött trädgård. Men att lyckas uppnå detta på egen hand kan vara lättare sagt än gjort. Därför erbjuder Blomstertorget tjänsten Planera där du kan få hjälp att skapa just din drömträdgård.

Hanna Lundström, Trädgårdsarkitekt.

Hanna Lundström, Trädgårdsarkitekt.

Foto: Blomstertorget

Native2023-10-06 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

För Blomstertorgets trädgårdsarkitekt Hanna Lundström är inget trädgårdsprojekt omöjligt, oavsett om trädgården är nyanlagd eller gammal, stor eller liten. Med bra planering i ett tidigt skede finns det alla möjligheter till att lyckas. 

— Det finns inget färdigt koncept som fungerar för alla trädgårdar. Att skapa en drömträdgård är en kombination av att tillgodose de personer som bor i huset, hur skötselaspekten ser ut och vilka förutsättningar som finns på platsen. Detta gäller för både helt nyanlagda trädgårdar och de som ska restaureras, förklarar Hanna. 

Med tjänsten Planera kan man få hjälp av Hanna med alltifrån enklare rådgivning gällande utformning av rabatter och placering av träd till att rita upp en helt ny trädgård. 

— Oavsett storlek på trädgårdsprojekt så kan vi guida under hela resans gång. I uppstartsskedet ses vi gärna på plats i trädgården där vi tillsammans med kunden kan gå runt och titta, diskutera och se vilka förutsättningar som finns, till exempel hur markförhållandena ser ut, vart det är solläge och hur vindutsatt trädgården är. Därefter kan vi skräddarsy ett upplägg efter kundens behov och önskan, säger Hanna. 

undefined
Hanna Lundström, Trädgårdsarkitekt.

För Hanna är ingen arbetsdag den andra lik och det är sällan ett trädgårdsprojekt avslutas helt, vilket hon endast ser som en fördel. 

— Många kunder kommer tillbaka och vill visa bilder när den nya rabatten är anlagd, fruktträdet blommar eller för att de har funderingar på att göra en ny plantering. En drömträdgård tar tid att skapa och vi är mer än gärna delaktiga under hela processen, säger Hanna. 

En trädgård som idag frodas är Nathalie Larsson och Fredric Nilssons. Med visionen om en lummig trädgård som känns som om den alltid varit där vände de sig till Blomstertorget för hjälp. 

— När vi byggde hus gjorde vi endast en grovplanering av trädgården, men varken jag eller Fredric har någon större erfarenhet av trädgårdar så även om man kan lära sig allteftersom kändes det skönt att få ordentlig hjälp från början, berättar Nathalie. 

undefined
Före- och efterbilder hos en kund som hösten 2022 valde ”Inspirerande paketet” hos Blomstertorget. Se så mycket som kan hända under ett år!

Med hjälp av en 3D-ritad bild av trädgården kunde Hanna visa Nathalie och Fredric precis vad som skulle kunna göras och hur för att uppnå önskat resultat. 

— Hanna läste verkligen av precis vilken känsla vi ville ha i vår trädgård och med hjälp av tips, växtförslag och information har hon nu hjälpt oss en bra bit på vägen. Visst tar det några år innan en trädgård vuxit upp helt, men så här långt känner vi att vi inte hade kunnat önska oss ett bättre resultat! Vi är supernöjda, säger Nathalie och fortsätter: 

— Blomstertorget har ett fantastiskt sortiment av perenner, buskar, träd och annat. Den service vi har fått, utöver själva planeringen och ritningen, har varit toppen och det är något vi värderar högt. Så vet man ungefär hur man vill att sin drömträdgård ska se ut men behöver hjälp att ta sig dit är Blomstertorgets planeringstjänst perfekt. 

Med dagens sociala medier är trädgårdsinspirationen lättillgänglig. Bilder, videos och tips på vackra blommor och frodiga buskar är endast ett knapptryck bort. Att samla inspiration till sin trädgård är att rekommendera, men Hanna menar att man ska vara försiktig med att jämföra sig. 

— Alla trädgårdar är olika. Inspireras gärna av andra, men var samtidigt inställd på att det kanske inte går att återskapa en exakt rabatt hemma hos dig på grund av olika förutsättningar. Där kommer vi in i bilden och kan hjälpa till att göra din inspiration till verklighet.  

Hannas tips! 

  • Börja i tid! En vacker trädgård ska planeras under höst och vinter så att du när våren kommer är redo att plantera. 
  • Ha tålamod! Att skapa en drömträdgård tar tid så kom ihåg att skynda långsamt. Slutresultatet blir oftast som bäst då. 
  • Våga! Släpp klassikerna och våga prova något nytt. Är du osäker på placering av växter eller hur de ska skötas är det bättre att be om hjälp. 
  • Glöm inte funktionen! En trädgård ska vara vacker, men även funktionell. Fruktträdet kanske inte ska placeras i ett hörn endast för att ge frukt, kanske ska det även bidra med skugga? 
  • Tänk på helheten! I en lyckad trädgård finns det en röd tråd där träd, buskar och blommor kompletterar varandra för att skapa en trivsam grön oas. 

Vill du veta mer eller komma i gång med din drömträdgård? Kontakta Hanna på planera@blomstertorget.se 

För mer info

Kontakta Blomstertorget på
Telefon: 013-13 92 42 
Mejl: info@blomstertorget.se  
Besöksadress: Fjärrvärmevägen 7, Linköping

www.blomstertorget.se 

Karta: Blomstertorget
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.