Annonssamarbete med Stadsmissionen

Tomten stannar inte vid alla dörrar

Bakom en dörr bor Ebba som är sju år. Hon önskar sig inte några julklappar alls, hon vet att hennes mamma inte har råd. Att leva i fattigdom har blivit allt vanligare och drabbar både barn och föräldrar.

Din gåva gör att Stadsmissionen kan fortsätta sitt viktiga arbete.

Din gåva gör att Stadsmissionen kan fortsätta sitt viktiga arbete.

Foto: Östergötlands Stadsmissionen

Native2022-11-17 10:13
Detta är ett annonssamarbete.

I Östergötland lever mer än 20 000 barn i fattigdom. Barnen hamnar utanför och saknar ofta det mest väsentliga, som till exempel mat hela månaden och kläder i rätt storlekar för årstiden. Föräldrarna bär på stor stress och skam över att inte kunna ge barnet det som den behöver och än mer, det där lilla extra som en aktivitet eller en julklapp.

Efter loven när alla mina klasskompisar berättar vad de fick på julafton sitter jag tyst. Jag skäms över att inte ha något att berätta,
säger Ebba, sju år.

undefined
Stadsmissionen kämpar för de som kämpar.

I takt med prisökning på framför allt mat, drivmedel och el så märker Stadsmissionen att fler är i behov av stöd relaterat till fattigdom. Till jul blir det ännu tydligare, även om problemet finns under hela året. Stadsmissionen delar varje år ut över 1000 julklappar till barn som lever i fattigdom och stöttar föräldrarna med mat. Stadsmissionen arbetar också med mer långsiktigt förändringsarbete så som läxhjälp för ungdomar och arbetsträning för vuxna. För de kvinnor och barn som lever under hot och våld erbjuds skydd även på självaste julafton. 

Din gåva gör att Stadsmissionen kan fortsätta sitt viktiga arbete för människor som lever i utsatta livssituationer. Barn som lilla Ebba får julklappar. Föräldrar som Ebbas mamma får ett presentkort så de kan äta en god mat i jul. Stadsmissionen kämpar för de som kämpar. Tack för din gåva. 

undefined
Din gåva gör att Stadsmissionen kan fortsätta sitt viktiga arbete.
Swisha en gåva

Linkopingsstadsmission.se 

Stadsmissioneninorrkoping.se

Linköping - Swisha 900 87 80 för att ge din gåva, märk gåvan med ”God Jul”.

Norrköping - Swisha 900 69 25 för att ge din gåva, märk gåvan med ”God Jul”. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.