Annonssamarbete med Länsförsäkringar Östgöta

Stoppa vattenläckor i fastigheter

Efter återkommande problem med vattenskador från kök, avlopp, diskmaskiner och kopplingar valde bostadsrättsföreningen Gasellen att bekämpa problemen – en gång för alla.

  — Varje år sker det minst 100 000 vattenskador i Sverige och många av dem sker i köket, berättar Urban Watz på Länsförsäkringar Östgöta.

— Varje år sker det minst 100 000 vattenskador i Sverige och många av dem sker i köket, berättar Urban Watz på Länsförsäkringar Östgöta.

Foto: Öst Media

Native2022-06-30 13:35
Detta är ett annonssamarbete.

Sedan ett flertal år tillbaka är bostadsrättsföreningen Gasellen i Linköping kunder hos Länsförsäkringar Östgöta. När föreningen vid upprepade tillfällen råkade ut för vattenskador i sina fastigheter vände de sig därför till Länsförsäkringar för hjälp. De kom överens om att det var hög tid att göra en ordentlig insats – och i samtliga 546 lägenheter installerades vattenlarm. Under endast drygt en månads tid med vattenlarmet fick de in tio larm och kunde med andra ord förhindra tio vattenskador i fastigheterna. 

— Vi har lyckats avvärja att småläckage från avlopp, diskmaskiner och droppande kopplingar lett till större skador. Det räcker med endast ett par vattendroppar så indikerar larmet att något är fel och signalerar likt en liten brandvarnare, berättar Mats Wall, vicevärd för bostadsrättsföreningen Gasellen.  

undefined
— Med ett vattenlarm kan man se till att stoppa läckaget och undvika en större skada, berättar Urban Watz.

Vattenlarmet Dropp-Stopp 600 är ett smidigt larm som enkelt monteras under diskbänken i köket. Larmets givare placeras med fördel intill rör och under diskmaskinen. Om givarna registrerar att de fått vatten på sig sätts larmet i gång och det börjar pipa. 

— Varje år sker det minst 100 000 vattenskador i Sverige och många av dem sker i köket. Under diskbänkar uppstår det lätt små läckage som man inte ser eller märker till en början. Med ett vattenlarm kan man se till att stoppa läckaget och undvika en större skada som är tråkig både för bostadsrättsföreningen och för den enskilde, berättar Urban Watz på Länsförsäkringar Östgöta. 

Om man är intresserad av att installera vattenlarm så är processen väldigt enkel. 

— Kontakta bara ett av våra lokala kontor eller den representant som står på försäkringsbrevet. Sedan är själva installationen väldigt lätt, så pass lätt att jag klarar av det, skrattar Urban. 

undefined
Efter att endast få ett par droppar vatten på sina givare signalerar vattenlarmet likt en brandvarnare.

För att vara säker på att de boende i samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen Gasellen installerade sina vattenlarm och inte lade undan dem i en låda valde Mats att anlita en firma som utförde installationen. 

— Att installera vattenlarm i samtliga lägenheter är en förebyggande åtgärd och fin gest till våra boende. Med hjälp av det har vi kunnat fixa det lilla läckaget och undvikit den stora skadan. De som bor i lägenheten blir så ofantligt drabbade vid en vattenskada, med torkning, återställning och så vidare. Larmet har gjort att vi dels kunnat undvika dessa situationer för lägenhetsinnehavarna, och dels att Gasellen som förening sparat såväl tid som pengar, säger Mats och fortsätter: 

— Jag skulle absolut rekommendera fler bostadsrättsföreningar att göra den här typen av insats. I det stora hela är det lättförtjänta pengar oavsett storlek på förening. Det är en billig lösning på ett annars dyrt problem. Gör förebyggande åtgärder och undvik skador – det är värt det. 

Skaffa vattenlarm du med!

Länsförsäkringar Östgöta har företagsbank, försäkringar och pensionslösningar för företag och privatpersoner enkelt samlade på ett ställe.

Vill du veta mer eller önskar att installera vattenlarm? 

Klicka här eller kontakta Länsförsäkringar Östgöta på: 

🕿 013-29 00 00 
✉️ info@lfostgota.se 

Karta: Länsförsäkringar Östgöta
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.