Annonssamarbete med Linköpingsrevyn

Nyladdad revygrupp dukar fram långborden

Ett stenkast från stationen ligger Teaterns Hus, där har Linköpingsrevyn sina lokaler. Om en månad är det dags för årets höjdpunkt - nyårsrevyn. ”Det blir extra stort firande med galatema”, säger Håkan Bäck.

Håkan Bäck är producent, regissör och skådespelare.

Håkan Bäck är producent, regissör och skådespelare.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2023-12-01 17:01
Detta är ett annonssamarbete.

Håkan är producent, regissör och skådespelare. Han har drivit stora teaterföreställningar i 35 år och tog över hyreskontraktet för Teaterns Hus för tio år sedan. Utöver revy så erbjuder verksamheten teaterskola för barn och ungdomar, samt vuxna och pensionärer.

– Det fanns inga scenkonsthus i Linköping när jag växte upp, därför öppnade vi upp ett och bjöd in andra fristående grupper att ta del av det. Operagruppen Figaro är en av de som hyr in sig här, så vi har en stor kulturell bredd i huset, vilket är kul, säger han.

undefined
Teaterns Hus ligger ett stenkast från stationen i Linköping.

Snart är årets mest besökta revy här. Nyårsrevyn är en mer än hundraårig tradition med inslag av händelser under året. ”Nyladddat”, som den heter i år, går av stapeln 30 december och pågår till 21 januari.  

– Vi kommer vara sex stycken på scen och ha levande orkester med ledning av kapellmästare Bruno Andersson. Urpremiären är 30 december och på nyårsafton blir det extra stort firande med galatema. För övrigt bjuder vi alltid på kaffet och har dukade långbord. 

undefined
Nyårsrevyn är en mer än hundraårig tradition med inslag av händelser under året. ”Nyladddat” heter den i år.

”Nyladdat” vänder sig till en vuxen målgrupp, men alla som vill är välkomna att närvara. I revyn kommer du få ta del av musik, sketcher och monologer. Det kommer att finnas både lokal anknytning i showen och dagsaktuella ämnen långt utanför stadens gränser. 

– Genom att gå på revy får du komma ifrån vardagen, ha det trevligt och skratta. Trots elände som försiggår i världen får man försöka komma ihåg att hålla sinnet glatt i alla fall, säger han. 

undefined
Om en månad är det dags för årets show. ”Det blir extra stort firande med galatema”, säger Håkan Bäck.

Håkan hoppas att fler får upp ögonen för revy. Hans ambition är att Linköping ska bli utsedd till värdstad för Revy-SM sommaren 2025. 

– Det kan bli ett roligt event som sätter revykonsten på kartan för Linköpingsborna och som bidrar till många nya besök till staden. Det kan bli ett stort och spännande evenemang, säger han.  

undefined
På övervåningen förbereder sig skådespelarna innan showen.
Ylva Aleberg, Mira Rothman och Maja Vestman är skådespelare och ledare i Teaterns Hus Teaterskola.
Ylva Aleberg, Mira Rothman och Maja Vestman är skådespelare och ledare i Teaterns Hus Teaterskola.
Nyårsrevy

Innehåller lokala och världsaktuella händelser från året. 

Är den mest besökta revyn under året. 

Spelas 30 december-21 januari. (+ev. extraföreställningar)

”Nyladdat” blir den 91:a nyårsrevyn i Linköping. 

Läs mer och köp biljetter här

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.