Annonssamarbete med Didriksons Brasvärme

Höstens investering: från idé till färdig installation

Kakelugnar, kaminer och vedeldade spisar kan ge positiv effekt på såväl energiförbrukning som krisberedskap och har därför gått från att vara en mysig inredningsdetalj till att bli en väl investerad värmekälla.

"En av de mest ställda frågorna vi får är hur mycket pengar de kan spara genom att använda en eldstad som en kompletterande värmekälla", förklarar Mikael Didrikson.

"En av de mest ställda frågorna vi får är hur mycket pengar de kan spara genom att använda en eldstad som en kompletterande värmekälla", förklarar Mikael Didrikson.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2023-09-01 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Med sin långa livslängd är eldstäder en investering som efter endast några år har betalat sig i och med den energibesparing de kan erbjuda. De fungerar som ett utmärkt komplement till el-, luft-, berg-, och jorduppvärmda bostäder och ju mer du eldar under årets kallare månader desto större chans har du till att kapa topparna på elförbrukningen och därmed även halvera din elkostnad. 

— Det har definitivt skett en skiftning i varför man väljer att investera i en eldstad. Tidigare var det för trivsel och ett trevligt inomhusklimat, men idag är de flesta primärt ute efter uppvärmningen. En av de mest ställda frågorna vi får är hur mycket pengar de kan spara genom att använda en eldstad som en kompletterande värmekälla, förklarar Mikael Didrikson på Eldabutiken/Didriksons Brasvärme i Linköping. 

undefined
Ett fel som många gör när de tänder sin brasa är att de drar sig för att bygga på höjden med sin ved, och att de tänder elden för långt ner i högen.

Pandemi, krig och andra oroligheter runt om i världen har gjort oss alltmer uppmärksamma på vad som kan hända under en kris – och därmed har många även insett hur sårbara många svenska hushåll är. Vad gör vi om vi till exempel står inför ett längre elavbrott till följd av en olycka eller ett sabotage? 

— Om strömförsörjningen försvinner behöver du något som gör att du fortfarande kan hålla hemmet varmt. Har du då endast eluppvärmning blir du genast väldigt utlämnad. En eldstad gör dig oberoende av el om det skulle behövas, både under korta och långa perioder, menar Mikael. 

När det kommer till att installera en eldstad är det viktigt att vända sig till någon som kan se till att det sker på ett tryggt och smidigt sätt. Det är många frågetecken som kan tänkas behöva rätas ut – Vilken brasvärme passar vårt hem? Vad ska vi tänka på? Hur går installationen till? På Didriksons Brasvärme, som numera ingår i den rikstäckande Elda-kedjan, kan Mikael och hans kollegor erbjuda hjälp och vägledning genom hela processen, från idé till färdig installation. 

undefined
För den som känner sig mindre bekväm med att klyva veden med yxa kan i stället använda sig av en vedklyv.

— Det är viktigt att ingenting går snett då det kan få väldigt tråkiga konsekvenser. Vi har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter och kan med våra egna hantverkare utföra en säker installation. När det gäller all dokumentation som kan komma att behövas, så som tillstånd, bygganmälan och prestandadeklaration, kan vi erbjuda vår hjälp även där. När vi lämnar våra kunder ser vi alltid till att slutbesiktningen av installationen är bokad så att de kan känna sig trygga i att allt är klappat och klart, säger Mikael. 

Han fortsätter: 

— Väljer man en produkt som vi har inne i lager är det cirka sex veckors väntetid till installation, men har man fått upp ögonen för något mer unikt kan väntetiden vara längre än så. Oavsett så är det hög tid att komma i gång nu så att man är redo inför den kommande hösten och vintern. 

Under vecka 38 bjuder Eldabutiken/Didriksons Brasvärme in till Eldaveckan där det kommer att finnas möjlighet att ta del av erbjudanden och aktiviteter i butiken. 

undefined
"En av de mest ställda frågorna vi får är hur mycket pengar de kan spara genom att använda en eldstad som en kompletterande värmekälla", förklarar Mikael Didrikson.
Didriksons Tipslista!

När det kommer till att installera en eldstad i sitt hem finns det en del saker att tänka på. 

– Fundera över syftet med installationen. Är det för att skapa trivsel och myskänsla? Eller för att spara energi och använda den som en värmekälla? 

– Har ni en skorsten i huset eller behöver ni skaffa det? Om ni har en skorsten, går den att använda? 

– Hur ser det ut rent byggnadstekniskt att installera en eldstad i ert hem? 

– Höst och vinter är högsäsong för installation av eldstäder. Det är långa leveranstider på kaminer just nu. Därför behöver ni komma in och beställa er kamin så snart som möjligt för att kunna njuta av den under denna säsong.

Sedan årsskiftet har Didriksons Brasvärme ingått ”Elda”, Eldabutiken i Linköping. Det är en rikstäckande kedja med 50 butiker från norr till söder. Men i grund och botten är det fortfarande Didriksons Brasvärme på samma ställe, med samma personal och samma ägare. 

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Eldabutiken/Didriksons Brasvärme

Adress
Floragatan 4
582 73 Linköping

E-post: 
info@didriksons.se 

Telefon: 
013-21 91 20

https://didriksons.se/ 

Karta: Didriksons Brasvärme
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.