Annonssamarbete med HSB Östergötland

Så får din bostadsrättsförening koll på ekonomin

— För oss skulle det inte fungera utan all den hjälp vi får, berättar Britt Lundberg som är ekonomiansvarig för bostadsrättsföreningen HSB Idrottshallen.

"Ekonomerna på HSB har en imponerande kunskap och oavsett vilka frågor vi har så får vi korrekta svar som går att lita på", säger Britt Lundberg.

"Ekonomerna på HSB har en imponerande kunskap och oavsett vilka frågor vi har så får vi korrekta svar som går att lita på", säger Britt Lundberg.

Foto: Öst Media

Native2022-05-05 11:12
Detta är ett annonssamarbete.

I centrala Linköping, på endast femton minuters promenadavstånd från city, ligger den trettiotvå år gamla bostadsrättsföreningen HSB Idrottshallen. Men låt inte åldern lura dig – bostadsrättsföreningen ligger helt i tiden och satsar stort på såväl solenergi som elbilsladdare. 

— Vi är både moderna och miljömedvetna. Sedan vill vi ju självklart även vara en attraktiv plats att bo på. Idag är vi en trevlig förening med en stor, vacker innergård, där många engagerar sig för att få en så bra trivsel som möjligt. Under åren har vi haft flera herrar och damer som sköter om vår fina innergård samt planterar blommor och växter. Över lag så lägger vi energi på att skapa en enklare samvaro med bra stämning för samtliga boende, berättar Britt Lundberg som är vice ordförande och ekonomiansvarig för bostadsrättsföreningen. 

Men för att en bostadsrättsförening ska fungera så bra som möjligt krävs det en hel del arbete. Britt flyttade in i sin lägenhet år 2000 och så länge hon kan minnas så har föreningen anlitat administrativ förvaltning från HSB. 

— Det är mycket som bara ska fungera i en bostadsrättsförening, men som man kanske inte tänker på. Ekonomin är en stor del i det, säger Britt. 

undefined

Med administrativ förvaltning från HSB får bostadsrättsföreningen hjälp med ekonomiska tjänster och pappersarbete som ofta kan vara krävande både tidsmässigt och kunskapsmässigt. Detta innefattar bland annat hantering av föreningens bankaffärer, fakturor, årsavgifter och arvoden. De får även en noggrann genomgång av budgetförslag samt bokslut i samband med årsredovisning.

— För oss skulle det inte fungera utan all den hjälp vi får. Många som sitter i styrelser jobbar heltid och har inte hur mycket tid som helst. Vi har blivit tilldelade en egen ekonom från HSB, Louise heter hon. Det är verkligen en styrka att få ha en och samma ekonom till hands. Hon känner oss och vår förening och vet precis hur hon ska hjälpa oss. Det mesta sker numera digitalt via plattformen ”Mitt HSB”, men det är den personliga relationen som är viktigast, menar Britt. 

Hon fortsätter: 

— Av HSB får vi råd, stöd och vägledning i våra ekonomiska frågor, men det är fortfarande vi i styrelsen som fattar besluten. På så sätt kan vi vara säkra på att de beslut vi tar är bra beslut. Louise lär oss något nytt om ekonomi och administration hela tiden. Hon är lättillgänglig och vi får svar och besked snabbt. Ekonomerna på HSB har en imponerande kunskap och oavsett vilka frågor vi har så får vi korrekta svar som går att lita på. Det ger oss en trygghet som vi i bostadsrättsföreningen värderar högt. 

undefined
"Ekonomerna på HSB har en imponerande kunskap och oavsett vilka frågor vi har så får vi korrekta svar som går att lita på", säger Britt Lundberg.

Med andra ord är administrativ förvaltning en trygg investering för såväl de boende och ekonomin som för hela bostadsrättföreningen. Linda Karlsson är chef för HSB:s administrativa service och hon berättar att även om de jobb de gör för sina kunder inte alltid syns, så märks det i hur hög kundnöjdhet de har. 

— Vi finns där för våra kunder och gör mer än allt vi kan för att hjälpa dem på bästa sätt och tillgodose deras behov. Vi har även en enorm styrka i att vi har en sådan utbredd lokal närvaro med fysiska kontor som kunder kan besöka oss på. Även om vi idag har väldigt genomtänkta digitala alternativ att erbjuda våra kunder så uppskattar både vi och dem att kunna hålla kontakten och träffas både fysiska och digitalt. Vi gör vad vi kan för att göra styrelsearbetet mer enkelt, hållbart och modernt för såväl våra kunder som för miljön, avslutar Linda. 

Vill du veta mer?

Bostadsrättsföreningars styrelser behöver inte sköta allt själva, utan kan i stället välja att anlita en pålitlig helhetsleverantör med ett komplett utbud av tjänster inom förvaltning. HSB Östergötland är experter på förvaltning och erbjuder förvaltningstjänster till alla bostadsrättsföreningar, inklusive de som inte är HSB-föreningar. 

Har du frågor eller vill veta mer om HSB Östergötlands ekonomiska och administrativa förvaltning? 

Klicka här för att läsa mer eller kontakta HSB på 

🕿 010-442 40 00

✉️ info.ostergotland@hsb.se 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.