Detta är ett annonssamarbete

Så erbjuder de trygga affärer på en osäker marknad

En bostadsmarknad som tidigare gick att beskriva som intensiv har nu svängt och bjuder i stället på ett betydligt lugnare tempo. Men hur ska man förhålla sig till skiftningarna?

Native 3 oktober 2022 08:54
Detta är ett annonssamarbete.

Så här tänker de erfarna mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Linköping:

— Det har absolut skett en förändring på bostadsmarknaden och vi ser en viss nedgång på slutpriserna. Marknaden är här och nu, med skiftningar från en månad till en annan beroende på vad som händer i omvärlden. Men långsiktigt ser vi positivt på framtiden, berättar Krister Nordh, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.  

undefined
"Marknaden må vara lite mer osäker, men affärerna vi gör är ändå trygga", berättar Krister Nordh, fastighetsmäklare.

Den mest märkbara förändringen är att affärerna nu har en tendens att ta lite längre tid än tidigare. 

— Vi jobbar mer med varje bostad och det tar något längre tid för köpare och säljare att hitta varandra, men vi ser det inte som något negativt – snarare tvärtom. Nu får vi mer tid att tillgodose våra kunders behov och kan bygga trygga relationer på ett helt annat sätt, fortsätter fastighetsmäklaren Caroline Lundén. 

undefined
Fastighetsförmedlingen har ett tätt samarbete med Länsförsäkringars bank- och försäkringstjänster.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan göra mycket för att bostadsresan ska bli så bra som möjligt för sina kunder, men de kan inte styra marknaden. Däremot ser de alltid till att skapa de bästa förutsättningarna utifrån den. 

— I vår roll är det viktigt att respektera kundens osäkerhet. Därför skräddarsyr vi vårt arbete efter varje kunds situation så att de ska känna förtroende för sin mäklare. Dessutom så har vi en otroligt bra områdeskännedom så oavsett om det gäller Linköping eller kringliggande kommuner så går det att lita på att vi vet vad vi pratar om, berättar Caroline. 

— Marknaden må vara lite mer osäker, men affärerna vi gör är ändå trygga, tillägger Krister. 

undefined
"Nu får vi mer tid att tillgodose våra kunders behov och kan bygga trygga relationer på ett helt annat sätt", menar fastighetsmäklaren Caroline Lundén.

Många ställer sig frågan om det är köpläge just nu. Krister och Caroline förklarar att det rent generellt sett inte går att säga så, utan att det snarare handlar om att se till sina egna behov och förutsättningar. 

— Se till att vara förberedd och börja i tid. Vi kan hjälpa till redan i ett tidigt skede och se till att man är redo inför sitt framtida bostadsbyte. Köpläge är när du har förberett din bostadsförsäljning – då är det bara att trycka på knappen när drömbostaden dyker upp. Det gör att affären blir både smidigare och tryggare, säger Caroline. 

Paul Leffler är en av många som tagit hjälp av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i sin bostadsaffär. 

— 2011 köpte min far och mor ett hus via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, så när det i våras var dags att sälja huset kändes det naturligt att återigen vända sig till dem. Mäklaren Mathilda Raninger gjorde ett utmärkt jobb med att förbereda allt och sjösätta affären, berättar Paul. 

undefined
På de lokala kontoren kan Länsförsäkringar erbjuda sina kunder tryggheten i det personliga mötet.

Detta var när kriget i Ukraina precis brutit ut och marknaden började vika. 

— Mathilda marknadsförde huset, det fick ett bra gensvar och snart hade vi en köpare. Dock blev denna köpare av olika anledningar orolig och valde att avbryta köpet. Det var visserligen tråkigt, men Mathilda gav sig inte och var fast besluten att försäljningen skulle fungera, säger Paul. 

Och fungera gjorde det – kort därefter hade ett ungt par bestämt sig för att köpa huset och affären gick i lås. 

— Jag är jättenöjd! Engagemanget, kunskapen och flexibiliteten från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har varit väldigt bra. De såg till att alla parter landade i en affär som gjorde dem trygga och nöjda, menar Paul. 

undefined
"Vi sitter i samma lokaler och kan tillsammans hjälpa till med helheten. Genom detta ger vi våra kunder de bästa förutsättningarna för att lyckas med sina bostadsaffärer", berättar Elisabeth Mörnsjö som är privatrådgivare på Länsförsäkringar Bank.

Han har även valt att samla sina bank- och försäkringsärenden hos Länsförsäkringar.

— Vi är något unika i att kunna erbjuda allt på ett och samma ställe. Att vi dessutom har lokala kontor som våra kunder kan besöka är en styrka i sig och vi kan därav erbjuda tryggheten i det personliga mötet, berättar Elisabeth Mörnsjö som är privatrådgivare på Länsförsäkringar Bank. 

Hon fortsätter: 

— Vi sitter i samma lokaler och kan tillsammans hjälpa till med helheten. Genom detta ger vi våra kunder de bästa förutsättningarna för att lyckas med sina bostadsaffärer, dessutom på ett så smidigt sätt som möjligt. 

Vill du veta mer?

Kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Linköping på:  

linkoping@lansfast.se 

013-24 40 30

Platensgatan 11
Box 400, Linköping   

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.