Annonssamarbete med Åtvidabergs kommun

Nytt attraktivt bostadsområde växer fram: ”Sjöutsikt från samtliga tomter”

Nordväst om Grebo, mellan Linköping och Åtvidaberg, utvecklar Åtvidabergs kommun ett nytt bostadsområde. I Grebo Norrby, som området heter, kan du bo i en rofylld och trygg miljö nära naturen. ”Det är få platser som har så bra förutsättningar”, säger Klas Liljestrand, Mark- & exploateringsingenjör på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Klas Liljestrand är Mark- & exploateringsingenjör på Samhällsbyggnadsförvaltningen och har jobbat med Grebo Norrby-projektet i många år.

Klas Liljestrand är Mark- & exploateringsingenjör på Samhällsbyggnadsförvaltningen och har jobbat med Grebo Norrby-projektet i många år.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2024-06-27 15:06
Detta är ett annonssamarbete.

Mitt bland stora ekträd, gröna gräsmarker och en glimrande sjöyta växer just nu det nya bostadsområdet Grebo Norrby fram. Planeringen har pågått sedan 2017 och innefattar totalt 200 tomter.

– Det har varit en lång process, men nu är vi snart framme. Just nu pågår etapp ett parallellt med etapp två. Utöver de tomter som reserverats av två byggbolag kommer 35 att släppas för försäljning till privatpersoner efter sommaren, säger Klas Liljestrand, Mark- & exploateringsingenjör på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

undefined
Här är en inspirationsbild på hur Grebo Norrby kan komma att se ut framöver.

Platsen där Grebo Norrby nu växer fram har länge pekats ut som ett attraktivt område med utvecklingspotential. Det är nära pendlingsavstånd till både Linköping och Åtvidaberg, det finns ett aktivt föreningsliv i området och sjön Ärlången ligger precis nedanför.

– Det är mycket som lockar här. Du får en lugn och härlig bostadsort som är trygg för barn men som samtidigt ligger nära andra orter. Du har basutbudet vilket gör att du inte behöver åka någonstans, och samtidigt en underbar miljö. Vid sjön kan du klättra i klippor och det är en perfekt miljö för barn att bygga kojor i, säger Klas och fortsätter:

– Det är ovanligt att ha en sådan här miljö med nära till natur och vatten vid ett bostadsområde, det är få platser som har de förutsättningarna.

undefined
Det finns en höjdskillnad i området, vilket gör att det kommer att vara möjligt att se sjön från samtliga tomter. "Det är inte många nya områden som erbjuder den möjligheten", säger Klas Liljestrand.

Är du intresserad av en tomtplats? På kommunens webbplats kan du anmäla dig till en intresselista, klicka här för att komma dit. 

Området kommer att bestå av en blandning av villor, lägenheter, bostadsrätter och hyresrätter. Det är köparna som väljer vad de vill bygga på sin tomt.

– Alla kommer inte att vilja ha samma tomt. En del vill ha nära till vattnet, till lekparken eller vill bo högre upp i området, utsikten är olika för tomterna. Det gäller att skapa en bredd så att det finns valmöjligheter för alla.

undefined
I Grebo, som ligger i anslutning till det nya bostadsområdet, finns både båtbrygga och badplats.

Trots att läget på tomterna varierar finns det ett tilltalande inslag som kommer att finnas tillgängligt för samtliga tomter, oavsett placering.

– Det finns en höjdskillnad på området, vilket gör att det kommer vara möjligt att se sjön från samtliga tomter. Det är inte många nya områden som erbjuder den möjligheten.

Den 27 augusti anordnar Åtvidabergs kommun en informationsträff om det nya bostadsområdet. Träffen hålls i samarbete med Åtvidabergs Sparbank och kommer äga rum på Grebo skola. 

– Vi kommer att presentera projektet och berätta mer detaljerat om försäljningen. Vi kommer även att berätta om hur man finansierar, söker bygglov och annat som är bra att tänka på. Varmt välkommen! Avslutar Klas Liljestrand.

Läs mer om Grebo Norrby och informationsträffen här

undefined
"Du har basutbudet vilket gör att du inte behöver åka någonstans, och samtidigt en underbar miljö". säger Klas om Grebo.

Om Grebo Norrby

Län: Östergötlands län

Avstånd till Linköping: Cirka 2,3 mil

Antalet tomter som det planeras för: 200 stycken tomter

Försäljningsstart av tomterna: hösten 2024

Utgångspris av tomter: 700 000 kronor exklusive anslutningsavgifter

Tomtstorlekar: 650-1 200 kvm/st för villor

Läge: Ett attraktivt läge med närhet till både kust och storstad. Här finns vacker natur med sjöar, bad och ett rikt friluftsliv. Det finns goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. 

Läs mer om Åtvidabergs lyckade läge på atvidaberg.se/laget

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.