Annonssamarbete med Folkpool

Nya undersökningen: Pool ökar värdet på villan

Det finns en anledning till att mäklarannonser alltid frontas av en bild på villans pool om det finns – den ökar försäljningsvärdet. En ny pool är därmed en lika bra investering i din ekonomi som i god livskvalité.

Villans mest värdefulla tillskott.

Villans mest värdefulla tillskott.

Foto: Folkpool AB

Native2022-05-11 09:21
Detta är ett annonssamarbete.

Att en pool i trädgården blir alltmer eftertraktat är ett faktum – men vad beror det på?
 

undefined
Villans mest värdefulla tillskott.

—Jag tror att det kan bero på att våra somrar är så korta och vi vill få ut så mycket som möjligt av den. Jag tror inte heller att någon vill trängas på en proppfull badplats där vattnet är för kallt och det eventuellt är algblomning när man kan njuta av sin egen pool, säger Mikael Nordén, VD och säljare hos Folkpool i Norrköping. 

Förutom detta visar även en ny undersökning som Booli gjort att en pool är en smart investering för att höja slutpriset på sin bostad. Försäljningen av 3415 hus med pool analyserades under perioden 1 juni 2016 till 1 september 2020 – skillnaden i pris mellan dessa villor och hus utan pool landar på cirka 250 000 kronor, alltså en värdeökning på 3,45 procent, beroende på var huset låg beläget. 

— Många av våra kunder tar poolen på finansiering först för att sedan, när allt är färdigt, ta ut en mäklare för att omvärdera huset. I alla dessa fall har husets värde ökat mer än vad poolen har kostat, menar Mikael. 

Det är inte så konstigt att värdet på huset skulle öka på grund av en pool med tanke på de fördelar en pool kan medföra till ditt och hela din familjs välmående. I stället för att barnen sitter inne och spelar tv-spel kan dem under somrarna vara ute för att leka och bada i solen. 

— Flera använder även poolen för att simma några längder innan jobbet eller för att ta ett dopp efter ett träningspass. Att få in motionssim i vardagen är något som drastiskt kan förbättra både livskvalité och hälsa. Det finns även träningsredskap som är anpassade för att användas i vattnet – som faktiskt har blivit en storsäljare hos oss. 
 

undefined
Poolen blir en ny aktivitet för hela familjen.

Oavsett vilka intressen du har går det att anpassa området kring poolen efter dina önskemål. Många som anlägger en pool ser det även som en möjlighet att skapa en ombonad uteplats i anslutning till poolen. 

— Några förslag på vad som kan byggas är pergola, lusthus, växthus, soldusch eller ett utekök. Det finns många alternativ som kan anpassas efter vad du vill få ut av ditt poolområde. Ibland blir man fantastiskt överraskad när man kommer ut till en kund för att inspektera när allt är färdigt för det finns inga gränser för vilka saker som kan göras, berättar Mikael. 

Att det skulle vara dyrt och tidskrävande att äga en pool är något som med dagens smarta teknik inte stämmer. 

— De som låter denna myt stoppa dem från att investera i en pool behöver få en upplysning angående det som förändras kring poolhavande sedan 1970-talet, när myten uppkom. Det behöver inte ta mer än en halvtimme i veckan att sköta om poolen. Och med den rätta utrustningen, i form av till exempel energisnåla poolvärmepumpar, blir det inte heller särskilt dyrt att få en lämplig temperatur i poolen, säger han. 

Det enda du behöver göra är att bestämma storlek och placering. Efter det kan du snart njuta av att alltid ha ett svalkande dopp inom några meters avstånd.

Om Folkpool

Folkpool Norrköping

Adress: Lindövägen 47
Telefon: 011-10 19 05
E-post: info@folkpoolnorrkoping.se
Hemsida: www.folkpool.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.