Annonssamarbete med Landeryds GK

Nu ska Landeryd styra restaurangen i egen regi: ”Alla ska kunna komma hit”

Den 2 mars öppnar Landeryds GK dörrarna till sin nya restaurang. Landeryd Kök & Bar styrs numera i egen regi och kommer bland annat att erbjuda brunch och temakvällar. ”Vi vill inte bara vända oss till golfarna utan målet är att skapa en mötesplats för alla som bor i området”, säger Björn Sturehed, Klubbdirektör.

Landeryd Kök & Bar har en helt ny personal som kommer att styra över restaurangdelen. Det är fyra personer med stor erfarenhet i branschen som ansvarar för att utveckla verksamheten. Längst till höger syns Thomas Gustafsson.

Landeryd Kök & Bar har en helt ny personal som kommer att styra över restaurangdelen. Det är fyra personer med stor erfarenhet i branschen som ansvarar för att utveckla verksamheten. Längst till höger syns Thomas Gustafsson.

Foto: Landeryds

Native2024-02-22 09:04
Detta är ett annonssamarbete.

Restaurangen, som tidigare gått under namnet Bogestad Krog, har döpts om till Landeryd Kök & Bar. Det nya namnet speglar förändringen som skett, det är nämligen golfklubben själv som numera driver verksamheten.  

– Vi driver allt annat som rör klubben i egen regi, inklusive restaurangen på anläggningen i Vesterby. Det enda vi inte har haft ansvar för är den här restaurangen. Så från och med den här säsongen kommer Landeryd att driva restaurangen på vår egen anläggning, det känns väldigt roligt, säger Björn Sturehed, Klubbdirektör.  

undefined
Björn Sturehed är Klubbdirektör för Landeryd.

Björn berättar att de ser en stor potential i att utveckla konceptet. Restaurangen som tidigare vänt sig till medlemmar i första hand ska nu öppnas upp och rikta sig till en större målgrupp.  

– Vi ser att vi har ett stort upptagningsområde och vill inte bara vända oss till golfarna, målet är att skapa en mötesplats för alla som bor i området. Alla ska kunna komma hit och sätta sig i denna fina miljö och ta något att äta eller dricka, säger han.  

Den nya restaurangen ska ha flexibla öppettider och kommer anpassa sig efter besökarnas förväntningar och önskemål. 

– Vi har ett öppet sinne med hur vi hanterar öppettiderna. Vi vill anpassa vår personal utifrån hur bokningsläget ser ut på vår golfbana, men också kunna hålla öppet så att allmänheten kan känna att de kan cykla hit en fin kväll om de får lust.  

undefined
Landeryd Kök & Bar har en helt ny personal som kommer att styra över restaurangdelen. Det är fyra personer med stor erfarenhet i branschen som ansvarar för att utveckla verksamheten. Längst till höger syns Thomas Gustafsson.

Landeryd Kök & Bar har en helt ny personal som kommer att styra över restaurangdelen. Det är fyra personer med stor erfarenhet i branschen som ansvarar för att utveckla verksamheten.

– Vi har hittat en bra mix och framför allt hittat väldigt engagerad personal som verkligen brinner för att vilja göra skillnad och avtryck på ett annorlunda sätt, det är fantastiskt kul, säger Björn. 

Thomas Gustafsson är en av de som fått ansvaret att driva restaurangen. Tillsammans med en kollega delar han rollen som kökschef. 

– Jag har varit med och startat upp nya restauranger tidigare, det gäller att hitta ett koncept som är hållbart och det är det vi tagit fram nu. Det viktigaste för oss är att alla känner sig välkomna, säger han.  

undefined
"Vi ser att vi har ett stort upptagningsområde och vill inte bara vända oss till golfarna, målet är att skapa en mötesplats för alla som bor i området", säger Björn Sturehed.

Restaurangen kommer att erbjuda frukost, lunch och middag varje dag. På söndagar planerar de att servera brunch och har även tänkt att presentera middagar med olika teman. 

– Första temat har vi tänkt ska vara After Ski, sen finns det tankar på bland annat skaldjur, italienskt och grillat. Det finns massor kul man kan hitta på, vi ska försöka göra det som besökarna vill ha, säger Thomas och fortsätter: 

 – Vi kommer oftast att servera buffé på luncherna för att det ska gå snabbt och smidigt, men vi ska också ha fika och dryck tillgängligt för de som inte vill äta. Restaurangen ska vara en plats för alla, det känner vi är väldigt viktigt, säger Thomas.  

undefined
"Det finns massor kul man kan hitta på, vi ska försöka göra det som besökarna vill ha", säger Thomas Gustafsson om menyn.

Thomas berättar att han alltid brukar jobba med mat efter säsong och förklarar att maten ska vara hållbar och gärna med lokal anknytning

– Det gäller att hela tiden tänka hållbart och att vara miljövänlig. Vi vill till exempel inte slänga något, att kasta mat ligger inte i vårt intresse. Jag gillar utmaningar och brinner verkligen för mitt yrke. Tillsammans blir vi fyra ett bra gäng, vi är alla taggade och ser stora möjligheter för Landeryd, avslutar han. 

Landeryd Kök & Bar

Kontakt 

Mejl: restaurang.vesterby@landeryd.se
Telefon: 013-36 22 15

Läs mer om restaurangen här

Karta: Landeryds Golfklubb - Bogestad
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.