Annonssamarbete med MindRoad

Mjukvaruutvecklare sökes: ”Behöver en blandning av kompetenser”

Mjukvaruföretaget Mindroad fokuserar på flexibla lösningar för sina kunder. Det lilla men kompetenstarka företaget satsar stort på gemenskapen. ”Vi har en härlig stämning och jag möter många duktiga människor som inspirerar mig”, säger Jonathan Skogfors, konsult på företaget.

Jonatan Skogsfors är konsult på Mindroad, här hänger han på kontoret i Linköping tillsammans med vd:n Åsa Detterfelt.

Jonatan Skogsfors är konsult på Mindroad, här hänger han på kontoret i Linköping tillsammans med vd:n Åsa Detterfelt.

Foto: Content Studio/NTM Media

Native2024-02-19 14:14
Detta är ett annonssamarbete.

Mindroad jobbar med att anpassa alla möjliga former av mjukvara till kunder och har två inriktningar: Inbyggda system och applikationer. De erbjuder utbildningar, konsulttjänster och projektåtaganden. 

– Vi jobbar med nyutveckling av teknik eller produkter. Om ett adtechbolag vill ha mjukvara till sina system så kan vi göra det åt dem, sen får de hantera resten. Jag brukar säga att vi gör det roliga jobbet, skrattar Åsa Detterfelt, vd och fortsätter:

– Många av våra kunder finns i Mjärdevi. Vi jobbar med många industrier, statliga myndigheter och verk där man jobbar med nyutveckling av forskningsnära produkter och digitalisering. Vi är väldigt duktiga på det vi gör och har välutbildat folk, vi är lite mindre, mer flexibla och mer anpassningsbara. 

undefined
Företaget har ett 30-tal anställda och finns på tre orter: Linköping, Göteborg och Stockholm. På Linköpingskontoret i Mjärdevi är de 20 stycken.

Företaget har ett 30-tal anställda och finns på tre orter: Linköping, Göteborg och Stockholm. På Linköpingskontoret i Mjärdevi är de 20 stycken. Åsa berättar om hur viktigt det är med en stark gemenskap på kontoret

– Vi har tioårsjubileum som företag i år så vi ska göra något extra roligt i maj för att fira detta tillsammans, vi håller på att diskutera vad vi ska göra, säger Åsa.

Företaget erbjuder en rad olika spetsutbildningar inom mjukvaruutveckling, de är mellan två–fyra dagar och är anpassade utifrån kundernas behov.

– Vi kan åka ut till kunden och hålla i kurserna i deras egen miljö, eller så har vi schemalagda kurser som kan hållas här i Linköping, Göteborg, Stockholm eller på distans om så önskas. 

undefined
Jonatan Skogsfors är konsult på Mindroad, här hänger han på kontoret i Linköping tillsammans med vd:n Åsa Detterfelt.

Jonatan Skogsfors är konsult på företaget, han har jobbat där sedan september förra året och har SMHI som kund. Han håller också i pytonutbildningar. 

– Jag har jobbat för olika konsultbolag men jag gillar att Mindroad är småskaliga. Det vore givetvis kul om vi växer, men i de riktigt stora konsultbolagen känns det som att man är en kugge i det stora maskineriet, så är det inte här. Här är det frihet under ansvar och det går att lära känna andra. Vi har en härlig stämning och jag möter många duktiga människor som inspirerar mig, säger han.

Åsa fortsätter:

– Det finns mycket kompetens samlat här som de anställda kan ta del av. Det kan kännas ganska ensam att ha en specialistroll ute hos kunderna, men vi har kollegor som det går att bolla med och ta stöd av, säger hon.

undefined
Mindroad jobbar med väldigt komplexa tjänster. Här visar Jonas Roth upp en app som han har gjort åt Floraväktarna. I appan kan de dokumentera rödlistade växter och arter.

Nu söker Mindroad fler medarbetare till Linköpingskontoret. Åsa berättar om vad som efterfrågas:

– Vi söker de som har en högskoleutbildning inom mjukvaruutveckling och gärna några års erfarenhet. Vi jobbar med olika kunder och projekt så de som söker sig hit ska inte vara rädda för att jobba med olika programspråk och miljöer. Sen har vi också de som är väldigt duktiga inom ett område, vi behöver en blandning av kompetenser.

– Om du vill sitta och jobba själv så blir det svårt, vi jobbar med kunder hela tiden så man ska vara intresserad av att vilja jobba med människor och tycka att det är roligt. Sen är det också viktigt att kunna förstå sina kunder och deras behov. Vi jobbar med väldigt komplexa tjänster och kunden kan ha svårt att veta vad den vill ha, då gäller det för oss att förstå det och realisera det, säger hon.

Kontakt Mindroad

Mejl: info@mindroad.se

Telefon: 070-659 58 12

Hemsida: https://www.mindroad.se/sv-SE

Karta: MindRoad AB
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.