Annonssamarbete med Länsförsäkringar Östgöta

Med rätt åtgärder minskade inbrotten

”Allt handlar om att tänka ett steg före och att göra så många förebyggande åtgärder man har möjlighet till”, berättar Helena Hellstén på Länsförsäkringar Östgöta.

Med en ny industrilokal kan Kuddby Trädfällning tillsammans med Länsförsäkringar Östgöta konstatera att inbrotten upphört.

Med en ny industrilokal kan Kuddby Trädfällning tillsammans med Länsförsäkringar Östgöta konstatera att inbrotten upphört.

Foto: Öst Media

Native2022-06-07 09:22
Detta är ett annonssamarbete.

Trots ordentliga lås, utökade larm och kameror fortsatte Kuddby Trädfällning att råka ut för inbrott efter inbrott. När de nått fem inbrott under ett års tid och de totalt blivit av med bland annat cirka sextio sågar, en vedmaskin, släpkärror och en dumpervagn fick det vara nog. 

— Det kändes hopplöst. Vad vi än gjorde tog de sig runt det. Vid ett tillfälle sågade de till och med hål i väggen och gick in, berättar Pär Carlsson, VD på Kuddby Trädfällning. 

undefined
Med en ny industrilokal kan Kuddby Trädfällning tillsammans med Länsförsäkringar Östgöta konstatera att inbrotten upphört.

För Länsförsäkringar Östgöta är den lokala förankringen a och o, och de värnar om att känna såväl gator och områden som företag och dess ägare. 

— Kuddby Trädfällning har varit kunder hos mig länge och det är självklart tråkigt att se att de råkade så illa ut med upprepade inbrott. När en kund råkar ut för mycket skador har vi som försäkringsbolag rätt att säga upp dem, men det är något vi inte vill. Därför jobbar vi aktivt med att i stället hitta möjligheter till att lösa problemen. Här klev bland annat vår riskspecialist Thomas Broström in för att hjälpa till att se vilka varianter på inbrottsskydd och säkerhet vi kunde ta till, berättar Ann-Sofie Fall, ansvarig för företagsförsäkringen på Länsförsäkringar Östgöta. 

Efter att ha utvärderat olika vägar framåt tog Kuddby Träfällning beslutet att bygga en helt ny industrilokal på tomten i Norrköping. Ann-Sofie Fall sammanförde därför Pär Carlsson med Sibel Ergul på Länsförsäkringars företagsbank och finansiering av bygget ordnades till allas belåtenhet. 

— Det gick smidigt eftersom vi har både bank och försäkringar i vår organisation och kan hjälpa till med den biten också, konstaterar Ann-Sofie Fall.

— Den nya lokalen designades och byggdes för att hålla en hög säkerhetsnivå. Det var ett jättebra samarbete där vi kunde bolla idéer med Länsförsäkringar och vi är väldigt nöjda med hur byggnaden blev. Nu har vi en säker industrilokal som är komplett med bland annat verkstad, tvätthall, kontor och omklädningsrum. Sedan dess har våra inbrottsproblem upphört, berättar Pär. 

undefined
— Det gick smidigt eftersom vi har både bank och försäkringar i vår organisation och kan hjälpa till med den biten också, konstaterar Ann-Sofie Fall på Länsförsäkringar Östgöta.

I februari kunde Kuddby Trädfällning flytta in ordentligt i den nya lokalen och den 17 september var det en gemensam liten invigning tillsammans med såväl Länsförsäkringar som grannföretagen i Norrköping. 

— Det känns roligt att se den positiva förändringen som blev för Kuddby Trädfällning. Vi följer många företag från start och får se hur de växer. Då blir man extra glad när man ser dem besegra svårigheter, berättar Ann-Sofie Fall. 

Pär Carlsson har själv varit kund hos Länsförsäkringar i över trettio år, både som privatperson och som företagare. 

— De har alltid varit de självklara valet. När jag har funderingar eller behöver hjälp slår jag alltid en signal till Ann-Sofie, och även om det inte är hon som kan hjälpa mig i just det ärendet ser hon till att koppla mig till rätt person. Det är en service som jag värderar väldigt högt, menar Pär Carlsson.

undefined
— Nu har vi en säker industrilokal som är komplett med bland annat verkstad, tvätthall, kontor och omklädningsrum. Sedan dess har våra inbrottsproblem upphört, berättar Pär Carlsson, VD på Kuddby Trädfällning.

Helena Hellstén arbetar som ansvarig över det skadeförebyggande arbetet på Länsförsäkringar Östgöta och har nära kontakt med bland annat polis och räddningstjänst för att tillsammans se hur de kan hjälpa människor med förebyggande åtgärder. 

— Det gäller att hela tiden ha örat mot rälsen och se till att så många som möjligt är informerade om vad de kan göra själva. Detta innebär bland annat att uppmuntra hantverkare till att märka alla sina verktyg och dokumentera dem, låsa in så mycket som bara går och så klart att använda ljus, larm och rörelsedetektorer i den mån det går, berättar Helena Hellstén och fortsätter: 

— Det är självklart tråkigt att man ska behöva använda så mycket medel för att få ha sina saker ifred, men det är så det ser ut. Allt handlar om att tänka ett steg före och att göra så många förebyggande åtgärder man har möjlighet till. 

Vill du veta mer?

Länsförsäkringar Östgöta har företagsbank, försäkringar och pensionslösningar för företag och privatpersoner enkelt samlade på ett ställe. Kontakta Länsförsäkringar Östgöta på: 

Telefon: 013-29 00 00 

Mejl: info@lfostgota.se

Teamet från Länsförsäkringar Östgöta som arbetar tillsammans med Kuddby Trädfällning:

Ann-Sofie Fall, rådgivare företagsförsäkring

Sibel Ergul, företagsrådgivare bank

Karta: Länsförsäkringar Östgöta
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.