Annonssamarbete med BostadsPortal

Boende i Linköping: Tips till dig som vill hyra eller hyra ut din bostad

Oavsett om du är en privat uthyrare eller en professionell hyresvärd, så vill du med allra största säkerhet kunna nå ut till så många bostadssökande som möjligt. Det kan du göra hos BostadsPortal som är en sajt där uthyrare och bostadssökande kan mötas på bra villkor.

Om du letar efter att hyra eller vill hyra ut din bostad i Linköping kan BostadsPortal hjälpa dig till en trygg och smidig hyresprocess.

Om du letar efter att hyra eller vill hyra ut din bostad i Linköping kan BostadsPortal hjälpa dig till en trygg och smidig hyresprocess.

Foto: BostadsPortal

Native2023-03-10 10:30
Detta är ett annonssamarbete.

Att hyra ut via företagets hemsida är enkelt, tryggt och dessutom är det helt kostnadsfritt att annonsera ut lediga bostäder. BostadsPortal har funnits ett tag på marknaden och är en av Sveriges största portaler med hyresbostäder. 

Fördelen med att använda sig av hemsidan är att uthyrare kan nå ut till bostadssökande genom ett smart meddelandesystem.

Snabbt och enkelt att hyra ut bostad

– Vår ambition är att hjälpa hyresgäster och hyresvärdar med att kunna kontakta varandra utan mellanhand. På en marknad där båda parter kan uppleva utmaningar vill vi göra processen enklare och säkrare med hjälp av våra olika tjänster och verktyg, säger Anders Hyldborg, VD på BostadsPortal.

undefined
”Vi drivs av ett engagemang för att förenkla hyresprocessen, både för uthyrare och bostadssökande”, berättar Anders Hyldborg, VD på BostadsPortal.

Du som har en bostad att hyra ut kan annonsera helt gratis. Sajten har många besökare varje månad och därmed hittas ofta en bra hyresgäst för din bostad på kort tid. Dessutom kan du använda dig av ett gratis digitalt hyreskontrakt och mot en extra kostnad kan din annons även delas i sociala medier, samt att du även har nytta av vår kostnadsfria bostadsbevakning. Om din bostad matchar den sökandes krav så får de mejl och kan välja att ta kontakt med dig.

Hemsidan underlättar för uthyrare

Samma gäller för dig som hyr ut bostad, du kan med hjälp av hemsidan snabbt och enkelt hitta din hyresgäst. Du behöver inte ens sitta och vänta på att de tar kontakt utan kan själv söka fram bland aktiva bostadssökanden och välja att kontakta dem. 

Därefter kan du upprätta ett digitalt hyreskontrakt som underlättar för både för dig och din hyresgäst. Har du flera bostäder att hyra ut kan du samla alla dina hyreskontrakt på ett säkert ställe.

undefined
Plattformen erbjuder ett digitalt hyreskontrakt som är ett tryggt sätt att skriva kontrakt direkt mellan hyresvärd och hyresgäst.

Smarta digitala verktyg

För dig som hyr ut finns det en mängd smarta digitala verktyg att använda som till exempel bostadsannonsering och digitala hyreskontrakt. Dessutom finns även ett kostnadsfritt digitalt verktyg för flyttrapporter, alltså ett besiktningsprotokoll. De är bra att ha så snart en hyresgäst ska flytta in, eller flytta ut eftersom all dokumentation kan samlas på ett och samma ställe.

Att kunna sköta alla delar av din uthyrning med hjälp av digitala verktyg underlättar en hel del. Utöver det finns tillgång till olika marknadsföringsverktyg och möjlighet att kontakta support om du skulle behöva det. 

– Oavsett om du är hyresgäst eller hyresvärd vill vi ge dig de bästa förutsättningarna. Som hyresgäst får du tillgång till ett stort utbud av verifierade första- och andrahandsbostäder och som hyresvärd kan du kostnadsfritt annonsera din bostad, säger Mathias Lindsäth, kommersiell chef, och fortsätter: 
– Utan extra kostnad får man också använda våra digitala verktyg, som hyreskontrakt och flyttrapport. Allt för att hjälpa dig till en säker uthyrningsprocess. 

undefined
"Oavsett om du är hyresgäst eller hyresvärd vill vi ge dig de bästa förutsättningarna", säger Mathias Lindsäth, kommersiell chef BostsdsPortal.

Du kan snabbt komma i gång att hyra ut. När du skapat din annons kommer den att granskas och det är för att garantera att den är enligt standard och att du är en seriös uthyrare. Denna granskning går fort!

När annonsen läggs ut är du inte bunden till något och det är du själv som bestämmer vem som ska bli din hyresgäst. Det är inga mellanhänder och du själv har kontroll över alla beslut. Ifall du vill hyra ut i första- eller andrahand är upp till dig, men du bör ha i åtanke att få ett godkännande från din egen hyresvärd om du hyr ut i andra hand.

Letar du efter en bostad? Du hittar bostäder att hyra i Linköping här. 

undefined
Som uthyrare på BostadsPortal behöver du inte vänta på att framtida hyresgäster hör av sig till dig, du kan själv välja vem du vill hyra ut till.
3 tips när du hyr boende:

Börja sökningen i god tid: Börja leta efter boende i god tid så har du tillräckligt med tid att hitta det som passar utifrån dina behov och budget. Att vara ute i sista minuten kan leda till att du måste kompromissa eller betala mer än vad du egentligen har råd med.

Var noggrann med att läsa hyresavtalet: Innan du skriver på ett hyresavtal, se till att läsa igenom det noga för att förstå vad som ingår i hyran och vilka regler som gäller för boendet. Tänk på att hyresavtalet är ett juridiskt bindande dokument och det är viktigt att du förstår vad du går med på innan du skriver under.

Tänk på läget: Se till att boendet ligger nära de platser som är viktiga för dig, som till exempel jobbet, skolan, aktiviteter, familj och vänner. Om du är beroende av kollektivtrafik, se över vilka kommunikationer som finns tillgängliga i området. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.