Detta är ett annonssamarbete

Låt naturen vara en del av ditt poolområde

Det finns en del aspekter att ta hänsyn till när poolen och området omkring ska planeras. Att det är funktionellt är viktigt – men poolområdet ska också vara estetiskt tillfredsställande. Ett sätt att få till det är att ta hänsyn till omgivningarna redan från början av processen.

Native 27 april 2022 10:26
Detta är ett annonssamarbete.

Att ha en pool innebär att det finns många möjligheter när det kommer till hur området runt omkring poolen ska se ut. Det finns flera arkitektoniska val att tänka på - bland annat hur poolen ska ritas in i trädgården. Men även detaljfrågor som hur trappen ska se ut och vilket träslag däcket ska vara gjort av. 

undefined
Framhäv naturen runt poolområdet.

— Det är mycket viktigt att ta hänsyn till omgivningarna när det kommer till poolens placering, säger Mikael Nordén, VD och säljare hos Folkpool.

Först och främst är det viktigt att titta på hur solläget ser ut där du vill placera poolen. Helst vill man kunna utnyttja alla dagens soltimmar – men det är inte alltid möjligt. Ett ultimat läge är om det finns en vindskyddad plats som samtidigt släpper igenom solens strålar under de timmar du vill kunna använda poolen. 

— Oftast är det bäst att prioritera eftermiddagssol eftersom det är då de allra flesta har tid att ta sig ett dopp, säger Mikael. 

Insyn är också en aspekt som kan vara viktig för dem som är särskilt måna om att inte bada med publik. Att värna om växtligheten i sin trädgård kan vara en lösning på insynsproblem. Se till att spara på träd och buskar som redan finns i trädgården under markarbetet. 

— För att få till en trivsam miljö runt poolen är det viktigt att inte göra området sterilt. Många låter till exempel några öppningar finnas kvar i pooldäcket där träd och växter kan sticka upp för att göra området mer levande, berättar Mikael. 

Andra sätt att lyfta fram naturen är att låta poolen omslutas av det som redan finns naturligt i trädgården. Stenar kan användas som dekoration, häckar och buskage kan ersätta staket och plank och träd fungerar som naturlig skugga.

undefined
Skapa en stämningsfull miljö med hjälp av naturens element.

— Vissa är rädda för att trädens löv ska falla och smutsa ned poolen. Men det är inte farligare än att man får håva upp dem helt enkelt. Det är inga problem, konstaterar Mikael. 

För att poolområdet ska kännas så harmoniskt och balanserat som möjligt kan det vara en bra idé att basera färgvalen på den naturliga färgskalan. Linerkulören är oftast blå för att efterlikna ett hav eller en sjö och träslag som bleknar i solen till pooldäcket ger ett naturligt intryck. 

— Har du dessutom möjlighet att anlägga poolen på en höjd för att få till den bästa utsikten är det absolut något att prioritera.

Om Folkpool

Folkpool Norrköping

Adress: Lindövägen 47
Telefon: 011-10 19 05
E-post: info@folkpoolnorrkoping.se
Hemsida: www.folkpool.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.
Folkpool

Nya undersökningen: Pool ökar värdet på villan

Annons
Folkpool
Nya undersökningen: Pool ökar värdet på villan