Annonssamarbete med Länsförsäkringar Östgöta

Länsförsäkringar: Det ska vara enkelt att få vård när du behöver det

Efter en sjukdom eller olycka kan vägen tillbaka till vardagen kännas tung som företagare, inte minst inom lantbruket. Men genom att få tillgång till rätt hjälp, trygghet och stöd kan den bli lättare.

  — Idag uppskattar jag att vara väl försäkrad mer än någonsin. Man får vara försiktig, skador och olyckor kan ske när som helst, berättar Lars-Erik.

— Idag uppskattar jag att vara väl försäkrad mer än någonsin. Man får vara försiktig, skador och olyckor kan ske när som helst, berättar Lars-Erik.

Foto: Öst Media

Native2022-06-07 09:22
Detta är ett annonssamarbete.

Lars-Erik Andersson har varit jordbrukare sedan han var tjugoett år gammal. Nu – fyrtio år senare – sitter han i köket på sin fars gamla gård och berättar att resan hit inte alltid varit en dans på rosor. 

— Under 2017 visade det sig att jag fått spinals stenos, förträngningar i ryggradskanalen. Det påverkade mig dagligen, framför allt i mitt arbete. Jag gick som en hopvikt gammal gubbe, berättar Lars-Erik. 

Skadan krävde att Lars-Erik genomgick en operation för att bli bättre och ett dygn efter operationen kunde han återigen gå upprätt. Det var med hjälp av Länsförsäkringar Östgötas sjukvårdsförsäkring som Lars-Erik fick snabb och effektiv hjälp på en specialistklinik utanför Jönköping. På återbesöket upptäckte de även skador på Lars-Eriks ena höft. När även detta behövde åtgärdas med operation var det självklart för Lars-Erik att välja samma väg igen och fick genom sin försäkring hjälp även med höften. 

undefined
— Idag uppskattar jag att vara väl försäkrad mer än någonsin. Man får vara försiktig, skador och olyckor kan ske när som helst, berättar Lars-Erik.

— Jag blev sjukskriven i totalt sju månader och fick sedan hjälp med rätt rehabilitering. Nu har det gått tre år sedan skadorna och jag mår hur bra som helst. Genom min sjukvårdsförsäkring kunde jag få den hjälp som passade just mig och utan den hade det känts tungt. Bemötandet från Länsförsäkringar och dess sjukvårdsförmedling var jättebra. De har hjärtat på rätt ställe och det har aldrig varit några problem, menar Lars-Erik. 

”Man får vara försiktig, skador och olyckor kan ske när som helst.”
Lars-Erik har valt att ta del av den sjukvårdsförsäkring som Länsförsäkringar erbjuder. Försäkringen fungerar som ett bra komplement till den offentliga vården och kan hjälpa till före, under och efter en sjukdom eller skada. Med hjälp av den kunde Lars-Erik även undvika långa väntetider, fick tillgång till specialistvård direkt och fick på så sätt rätt vård snabbt. 

undefined
Under sina fyrtio år som jordbrukare har Lars-Erik upplevt såväl skador och operationer som bränder och stölder.

— Idag uppskattar jag att vara väl försäkrad mer än någonsin. Man får vara försiktig, skador och olyckor kan ske när som helst. Då är det skönt att veta att man har tryggheten i sin försäkring om något skulle hända, berättar Lars-Erik. 

När stödet behövs som mest
Under åren har Lars-Erik tyvärr varit en av många jordbrukare som råkat ut för upprepade dieselstölder. Även då har han fått hjälp och goda råd för att komma tillrätta med problemen. Men en av de gånger Lars-Erik uppskattat Länsförsäkringars hjälp som mest var trots allt en höstdag år 1994.  

— Branden kom från ingenstans och vi förlorade allt. Gården, djuren och allt som hör därtill. Men mitt i allt kaos som ledde därefter kom vår kontakt på Länsförsäkringar med en hjälpande hand. Vi fick ett helt fantastiskt bemötande och i det finns ett förtroende och genuint engagemang för sina kunder. Det är otroligt värdefullt, menar Lars-Erik. 

undefined
Både Lars-Erik och hans fru Eva är glada över att operationerna gått så smidigt och bra med hjälp av Länsförsäkringar Östgötas sjukvårdsförsäkring. Katten Melker har varit en trogen vän på gården sedan tretton år tillbaka.

Han fortsätter:

— Idag har jag och min fru Eva alla våra försäkringar samlade hos Länsförsäkringar. De erbjuder en trygghet utöver det vanliga och har en nära kommunikation med sina kunder – de vet vem man är när man ringer och håller sig uppdaterade om ens ärenden. Det är kanonmänniskor som jobbar med detta och vi har aldrig varit annat än nöjda. 

Vill du veta mer?

Med Länsförsäkringar Östgötas sjukvårdsförsäkring får du bland annat snabb tillgång till kvalitetssäkrad vård, rehabilitering efter sjukdom eller skada och sjukvårdsrådgivning dygnet runt, varje dag.

Läs mer om sjukvårdsförsäkring hos https://www.lansforsakringar.se/ostgota/privat/forsakring/personforsakring/sjukvardsforsakring/ 

Välkommen att kontakta Länsförsäkringar Östgöta på 

Telefon: 013-29 00 00 

Mejl: info@lfostgota.se

Karta: Länsförsäkringar Östgöta
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.