Annonssamarbete med Annas Alternativ

Terapi under hypnos: ”Ett effektivt verktyg”

Anna Blomstedt Sjödahl har jobbat med hypnos i 18 år.
Anna Blomstedt Sjödahl har jobbat med hypnos i 18 år.

Anna Blomstedt Sjödahl har många års erfarenhet av behandlingar under hypnos. Hon menar att det är möjligt att släppa oönskade beteenden och hitta välbefinnandet genom den formen av terapi. ”Man befriar sig själv på ett väldigt positivt sätt”, säger hon.

Native 30 oktober 2023 13:05
Detta är ett annonssamarbete.

Anna har arbetat med hypnos i 18 år. Hon startade Annas Alternativ 2010 och har hjälpt människor att bli av med sina problem ända sen dess. Hon har utbildningar från Skandinaviska Ledarhögskolan och Svenska Skolan för etisk och analytisk hypnoterapi. 

– Hypnos går inte till som många tror. Man är inte medvetslös. Tänk dig istället ett avslappnat samtal, då du samtidigt koncentrerar dig och föreställer dig olika händelser. Hypnos är ett alternativt medvetande tillstånd; ett kraftfullt och effektivt verktyg för att hjälpa de som har problem med beteenden och känslor.

undefined
Anna använder olika metoder och anpassar behandlingen utifrån klientens behov

Listan på vad som kan behandlas med hypnos är lång. Ångest, depression, fobier, dålig självkänsla och nikotinavvänjning är några av de vanligaste fokusområdena, men det finns många fler. Du kan besöka Anna för bland annat tinnitus, relationsproblem och för att uppnå maximal prestation inom idrott.

– Det går att använda hypnos som behandling till det som finns i tankevärlden men som man på något sätt inte kommer åt. 

undefined
Listan på vad som kan behandlas med hypnos är lång. Ångest, depression, fobier och nikotinavvänjning är några av de vanligaste fokusområdena.

Anna använder olika metoder och anpassar behandlingen utifrån klientens behov. Oftast används en blandning av hypnoterapi, hypnoanalys och neuro-lingvistisk programmering (NLP), stommen är dock hypnoanalys vilket innebär att man kommunicerar med det undermedvetna för att få kontakt med händelser som ligger till grund till problemen.

– När man får känslomässig kontakt med ett traumatiskt minne sker en avprogrammering. På så sätt avlastas nervsystemet. Det leder till att man under behandlingstiden, befriar sig själv från till exempel ångest och oro, säger hon och fortsätter:

– Det som tidigare hänt, påverkar inte längre på ett negativt sätt. Samtidigt som det ”onda” försvinner, behåller man erfarenheter av det som hänt. Vi skapar också kreativa målbilder om vem man är och vem man kommer att bli; alltså jobbar vi både i dåtid, nutid, framtid... samtidigt. Ofta går klienten här ifrån och känner sig omtumlad, lättad och ibland rent utav av euforisk.

undefined
Hemma hos Anna finns denna skulptur som också som pryder företagets logga.

En behandling tar ungefär 70 minuter och kostar 2300 kronor. Det finns även möjlighet att använda friskvårdsbidrag till behandlingarna. Anna tar emot en klient om dagen.

– Jag har lagt det på den nivån för att hålla en hög och bra kvalité och samtidigt känna att jag hinner med.

Det är individuellt hur många behandlingar som behövs för att uppnå ett önskat resultat. Faktorer som hypnosbenägenhet, syfte och motivation påverkar behandlingstiden. 

– När man använder det medvetna ”jaget”, upplevs det som svårt. Det är den delen som vill analysera, kontrollera, prestera och censurera. Då bromsas farten in. Medan det undermedvetna är snabb, spontan och kreativ. Redan första gången kan det fungera fantastiskt bra. Om inte, går det att träna in. 

undefined
Anna har många olika böcker om hypnos hemma.

Genom hypnos skapar man den inre balansen och välbefinnandet som behövs, menar Anna. Hon anser också att behandlingarna är en investering i sig själv.

– Att komma hit och göra en behandling hos mig är också som en slags utbildning i hur man själv ska göra för att må bra.

Annas Alternativ

Läs mer om Annas verksamhet här.

Du kan också läsa recensioner från Annas kunder här.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.