Annonssamarbete med Teaterns Hus

Här kan du se fartfyllda ”Pippi Långstrump på de sju haven”

Nu går årets sommarföreställning på Teaterns Hus utescen. I år är det en välkänd och omtyckt karaktär som står i centrum, nämligen Pippi Långstrump! Utöver själva föreställningen kommer besökarna att få träffa karaktärerna, pyssla, äta pannkakslunch i sjörövarcafét och mycket mer. ”Det är en otroligt nervkittlande och rolig föreställning”, säger Håkan Bäck, regissör.

Albin Johansson och Christine Eddeborn testar rekvisitan inför föreställningen.

Albin Johansson och Christine Eddeborn testar rekvisitan inför föreställningen.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2024-06-26 14:05
Detta är ett annonssamarbete.

För andra året i rad bjuder Teaterns Hus in till barn- och familjeteater på frilufts och utomhusscenen ”innegårdsteatern”. Denna gång tar karaktärer från föreställningen ”Pippi Långstrump på de sju haven” plats på scenen. En centralt placerad scen på adressen Snickaregatan 2 – bara 150 meter från centralstationen vilket gör den enkelt att nå för tillresta. Föreställningen är uppdelad i två akter och pågår i ungefär 1,5 timme med paus.

– I den första akten är vi i Villa Villekulla, där träffas Pippi, Tommy och Annika. Hanterar Prussiluskor, Poliser, med mera. I den andra akten måste Pippi rädda sin pappa. Han sitter fången av elaka sjörövare. Utöver dessa kommer ni även att få se prilliga Prussiluskan, Jocke med kniven, Kling och Klang och flera andra, säger Håkan Bäck, regissör. 

undefined
Astrid Lindgrens Pippi Långstrump är en populär figur som alla känner till.

Förra året spelades Pettson och Findus som sommarföreställning. Efter önskemål från skådespelarna valdes i år i stället Astrid Lindgrens Pippi Långstrump – en populär figur som alla känner till, oavsett generation. 

– Pippi – världens starkaste tjej – är en otroligt befriande karaktär. Astrid historia om henne är dessutom en åldersöverstigande kulturupplevelse, både barn och vuxna har roligt och tycker den är underhållande, menar Håkan.

– Jag älskar pippi, hon är modig och rättvis. Jag spelar Prussiluskan, hon är så otroligt rolig att spela, det är jättekul att jag fick den rollen!  I andra akten spelar jag även sjörövare. Jag har spelat med flera av skådespelarna som är med i Pippi-ensemblen tidigare och vi har väldigt roligt ihop, säger Christine Eddeborn som också ansvarar för kostym.

undefined
Tua Bäck, som spelar Pippi och Christine Eddeborn, som bland annat spelar Prussiluskan, testar scenkläderna.

Pippi på de sju haven spelas varje lördag och söndag kl.10.00 fram till den 18 augusti och innehåller mycket sång och musik som publiken känner igen och kan leva in sig i. 

– Det är en nervkittlande och rolig föreställning, med massa musik, folk och fart. Det blir en riktigt bra barn- och familjeföreställning. Repeterad, bra scenografi, fina kläder och engagerade skådespelare, är några av ingredienserna för detta framgångskoncept. Vi erbjuder också prisvärda biljettalternativ i form av familjebiljett och gruppbiljett.

Håkan har över 30 års erfarenhet av friluftsteater vad gäller regi och produktion från friluftsscenen i Gamla Linköping. Föreställningarna där var Sveriges största återkommande barn- och familjeteater med över 16 000 besökare per sommarsäsong.

– Nu blåser nya vindar och vi har skapat en egen sommarscen för att skapa barn- och familjeteater – som bäst!

undefined
"Repeterad, bra scenografi, fina kläder och engagerade skådespelare, är några av ingredienserna för detta framgångskoncept", säger Håkan Bäck, regissör.

Efter föreställningen öppnar sjörövarpysselklubben och sjörövarcafét. Här får barn och vuxna möjlighet att pyssla, träffa några av karaktärerna och njuta av lokalt fika.

– Utöver fika och glass finns enklare luncher som pannkakor och matvåfflor med chevré och honung eller lax, med mera. På Teaterns Hus är lokal kultur som bäst, säger Håkan Bäck.

Teaterns Hus

Teaterns Hus är en fristående teaterorganisation.

I sommar spelas Pippi Långstrump på de sju haven kl.10.00 på lördagar och söndagar 29 juni – 18 augusti.

Läs mer om föreställningen och boka biljetter på Teaterns Hus hemsida 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.